ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο πυγμάχος Σταύρος Εξακουστίδης θα αντιμετωπίσει στο ρινγκ τον Ιταλό Jonathan Inverino, με δύναμη τον Πόντο και τη Μακεδονία
Ο πυγμάχος Σταύρος Εξακουστίδης θα αντιμετωπίσει στο ρινγκ τον Ιταλό Jonathan Inverino, με δύναμη τον Πόντο και τη Μακεδονία
(Φωτ.: Exakoustidis Fight Nation / Facebook)
09 Μαρ
0
Σχόλια

Ο πυγμάχος Σταύρος Εξακουστίδης θα αντιμετωπίσει στο ρινγκ τον Ιταλό Jonathan Inverino, με δύναμη τον Πόντο και τη Μακεδονία

Μπορεί να τον «χάσαμε» για περίπου πέντε χρόνια από τα ελληνικά ρινγκ —καθώς απείχε από αυτά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό, και σε αγώνες στο Κ1 σε Ιαπωνία και Κίνα—, αλλά ο Πόντιος επαγγελματίας πυγμάχος, Σταύρος Εξακουστίδης, όχι μόνο επιστρέφει για να μας προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στον επερχόμενο αγώνα του με αντίπαλο τον Ιταλό Jonathan Inverino, αλλά και για να συνεχίσει να «φωνάζει» με το δικό του τρόπο ότι: Ο Πόντος ζει!

Για ακόμα μια φορά θα κάνει την είσοδό του στο ρινγκ υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας!

Ο 31χρονος δάσκαλος της σχολής Exakoustidis Fight Nation στον Κορυδαλλό και αθλητής, ανέφερε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ότι ποτέ δεν αποχωρίστηκε τον Πόντο και την Ελλάδα στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι πάντα μπαίνει στο ρινγκ με την ελληνική και ποντιακή σημαία, υπό ποντιακούς ήχους. Φέτος δεν ξεχνά ούτε τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται από τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της γενοκτονίας των προγόνων του στον ιστορικό Πόντο. «Γενικά με όλα αυτά που έχουν γίνει στην πατρίδα μας, με τη Μακεδονία —και με όλα αυτά—, με έχουν πεισμώσει ακόμα περισσότερο και θέλω υψώνεται η ελληνική σημαία ψηλά», αναφέρει.

Τι τον κάνει όμως κι επιλέγει να μπαίνει πάντα με την ποντιακή μουσική στο ρινγκ;
Ο δυναμισμός του ποντιακού χορού και της μουσικής αλλά και οι μνήμες των προγόνων του, είναι τα στοιχεία κλειδιά που παίρνει ο αθλητής από την ποντιακή παράδοση και την ιστορία και τα κάνει ένα με αυτόν. Είναι μια προσωπική, δική του, μυσταγωγία. «Προετοιμάζομαι για έναν πόλεμο, γιατί μέσα στο ρινγκ γίνεται ένας πόλεμος εκείνη την ώρα», λέει, ενώ σημειώνει ότι «είμαστε αθλητές του “ευ αγωνίζεσθαι” αλλά μέσα στο ρινγκ παίζεις ξύλο ουσιαστικά, κι εννοείται ότι προετοιμάζω και την ψυχολογία μου· ανάβω μνήμες στο μυαλό μου ακούγοντας την ποντιακή λύρα και με τον ποντιακό χορό», καταλήγει.

Ωστόσο δεν μας αποκαλύπτει τίποτα για την είσοδό του στο ρινγκ στον επερχόμενο αγώνα του. «Έχω κάτι στο μυαλό μου αλλά είναι έκπληξη για τον αγώνα», μας λέει προσκαλώντας τον κόσμο να την δει από κοντά, το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Open Championship 2019, στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας «Γεώργιος Στεφανόπουλος» στο Περιστέρι. «Θα χαρώ να είστε όλοι εκεί κοντά μου. Θα δώσουμε μία μάχη όλοι μαζί σε έναν Ιταλό», τονίζει.

Όσον αφορά τον Ιταλό αντίπαλό του, τον χαρακτηρίζει αρκετά δυναμικό, πάρα πολύ σκληρό και ενθουσιώδη. «Είναι σε πιο νεαρή ηλικία από μένα και είναι επικίνδυνος αντίπαλος», μας εκμυστηρεύεται.

Ο Σταύρος Εξακουστίδης, με καταγωγή των προγόνων του από την Τραπεζούντα και την Κερασούντα, είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που παίζει στα ρινγκ του Κ1 και την τελευταία τετραετία έχει καθιερωθεί εκεί.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.