ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αλέξης Ιωακειμίδης: Το Ποντιόπουλο που γεννήθηκε πρωταθλητής στην πυγμαχία
Αλέξης Ιωακειμίδης: Το Ποντιόπουλο που γεννήθηκε πρωταθλητής στην πυγμαχία
Ο Αλέξης Ιωακειμίδης (με το μπλε μπλουζάκι) με τον αντίπαλό του, Ιωάννη Πρόδρομο και τους προποντητές του
04 Μαρ
0
Σχόλια

Αλέξης Ιωακειμίδης: Το Ποντιόπουλο που γεννήθηκε πρωταθλητής στην πυγμαχία

Παρά το νεαρό της ηλικίας του —είναι 17 ετών, μαθητής Γ’ Λυκείου— ο Αλέξης Ιωακειμίδης κατάφερε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά να είναι πρωταθλητής Ελλάδος στην πυγμαχία. Τελευταία του διάκριση ήταν η πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων και Νεανίδων και U22 Ανδρών και Γυναικών, στην κατηγορία των 64 κιλών, που έγινε από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου στη Λάρισα.

Γι’ αυτή του την επιτυχία, κι όχι μόνο, το Ποντιόπουλο από την Καλλιθέα Αττικής μίλησε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr.

Η επιτυχία του, μας λέει, οφείλεται ότι από μικρός έβαζε κάποιους συγκεκριμένους στόχους. «Πάλευα προς αυτούς», αναφέρει, ενώ μας εκμυστηρεύεται ότι μερίδιο από την επιτυχία φέρει η ομάδα του Νίκου Γιδάκου στην οποία βρίσκεται και δραστηριοποιείται κάθε μήνα, στο «Golden corner».

Πολύ σημαντικό, επίσης, σημειώνει, είναι το κομμάτι της ατομικής δουλειάς, οι προσωπικοί στόχοι που βάζει ο καθένας και πως δουλεύει την καθημερινότητά του για να τους πετύχει. «Δούλεψα προς αυτόν (σ.σ. στόχο), είδα ότι έχω την ομάδα, τις δεξιότητες, τα γονίδια και τη θέληση, και κατάφερα να κάνω αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα», ενώ συμπληρώνει πως χρειάζεται επιπλέον θέληση και φαντασία να κυνηγάς τους στόχους σου.

Για τον ίδιο, το 2019 θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος, καθώς εστιάζει περισσότερο στο σχολείο ώστε να καταφέρει να περάσει στο πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, γεγονός που έχει θέσει σε προτεραιότητα. «Προτεραιότητά μου είναι η εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο», αναφέρει, ενώ τον ικανοποιεί το γεγονός ότι δεν περίμενε να συνδυάσει τόσο καλά το σχολείο και τον αθλητισμό, «αλλά μου βγήκαν όλα ΟΚ», δηλώνει.

Όσον αφορά τον ελεύθερό του χρόνο, όταν του βρίσκεται, ασχολείται με ψυχαγωγικές δραστηριότητες κι αυτό από ανάγκη, μόνο για να καθαρίσει το μυαλό του. «Οι κλασικές βόλτες τα σαββατοκύριακα έχουν αντικατασταθεί από ύπνο, ξεκούραση, προπονήσεις και διαγωνίσματα», διευκρινίζει.

Η καταγωγή του Αλέξανδρου, από την πλευρά του πατέρα του, είναι από τη Ριζούντα και την Κρώμνη. Μεταξύ άλλων από τους επόμενους στόχους του —πέρα από τη συμμετοχή του στο σχολικό πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το Μάρτιο και το Σεπτέμβριο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βουλγαρία— είναι να τιμήσει περισσότερο την καταγωγή του με τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες κάποιου ποντιακού συλλόγου.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.