ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σκοπιανοί έκαψαν ελληνικές σημαίες στη Μελβούρνη — Διαδηλώσεις σκοπιανών και στην πρωτεύουσα την Αυστραλίας (βίντεο)
Σκοπιανοί έκαψαν ελληνικές σημαίες στη Μελβούρνη — Διαδηλώσεις σκοπιανών και στην πρωτεύουσα την Αυστραλίας (βίντεο)
09 Σεπ
0
Σχόλια

Σκοπιανοί έκαψαν ελληνικές σημαίες στη Μελβούρνη — Διαδηλώσεις σκοπιανών και στην πρωτεύουσα την Αυστραλίας (βίντεο)

Διαδηλώσεις σε πόλεις της Αυστραλίας διοργάνωσαν χθες, Κυριακή αρκετοί Σκοπιανοί, με τους διαδηλωτές στη Μελβούρνη να καίνε ελληνικές σημαίες έξω από το κοινοβούλιο της Βικτόρια στην Μελβούρνη. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ακούστηκαν αρκετά συνθήματα κατά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους διαδηλωτές να δηλώνουν «Μακεδόνες».

Άμεσα στο σημείο όπου η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δίχως ωστόσο να γίνει κάποια σύλληψη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων οι παρευρισκόμενοι έβαλαν φωτιά και σε μια βουλγάρικη σημαία, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα χάρτινο ομοίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Διαδήλωση και στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας την Καμπέρα
Διαδήλωση έξω από την πρεσβεία των Σκοπίων στην Καμπέρρα από πραγματοποίησαν οι Σκοπιανοί. Η πορεία ξεκίνησε από το δημοτικό σχολείο του Mawson (Ainsworth StreetMawson ACT) και τελειώσει στις πύλες της διπλωματικής αντιπροσωπείας των Σκοπίων στην Αυστραλιανή πρωτεύουσα. Στόχος της λαϊκής συγκέντρωσης ανήμερα της επετείου της ανεξαρτησίας των Σκοπίων από την Γιουγκοσλαβία είναι η ανατροπή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διοργανωτές ήταν η Σκοπιανή Ορθόδοξη Κοινότητα Αυστραλίας μαζί με άλλους οργανισμούς της Καμπέρρας, του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας Ίγκορ Αβραμόβσκι, καλούνταν οι απανταχού σκοπιανοί να διαδηλώσουν «υπέρ της γιγενούς ιστορικής, πολιτιστικής, γλωσσικής, εθνικής και άυλης κληρονομιάς της μίας και μοναδικής Μακεδονίας». Καλούνταν όλοι να διαδηλώσουν ότι «Δεν θα δεχτούν ποτέ» την ονομασία της χώρας την οποία επιβάλει η Συμφωνία των Πρεσπών. Ότι «δεν θα δεχτούμε ποτέ σαν νόμιμο το καταστατικό το οποίο δια βίας επέβαλλαν, το οποίο είναι η άρνηση και ο πνιγμός του νόμιμου σκοπιανού έθνους». Ότι «δεν θα δεχτούν ποτέ σαν νόμιμο το αντισκοπιανό και καταπιεστικό ‘προσύμφωνο’ της 13ης Σεπτεμβρίου 1995», … πάνω στο οποίο «παράνομα» βασίζεται η αντισκοπιανή ‘Συμφωνία των Πρεσπών’ από τις 12 Ιουνίου 2018».

με πληροφορίες από iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.