ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μπλουζάκια με ρατσιστικά συνθήματα όπως «Πόντιοι έξω από την Μακεδονία» και «Έλληνες έξω από την Μακεδονία» εμφανίστηκαν στην Αυστραλία
Μπλουζάκια με ρατσιστικά συνθήματα όπως «Πόντιοι έξω από την Μακεδονία» και «Έλληνες έξω από την Μακεδονία» εμφανίστηκαν στην Αυστραλία
27 Μαρ
0
Σχόλια

Μπλουζάκια με ρατσιστικά συνθήματα όπως «Πόντιοι έξω από την Μακεδονία» και «Έλληνες έξω από την Μακεδονία» εμφανίστηκαν στην Αυστραλία

Μπλουζάκια με ρατσιστικά συνθήματα όπως «Πόντιοι έξω από την Μακεδονία» και «Έλληνες έξω από την Μακεδονία» κυκλοφόρησε και πουλάει η εταιρία ρούχων «Maco’s of Mayhem Clothing Co» που έχει έδρα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Την συγκεκριμένη κίνηση έκανε γνωστή και κατήγγειλε ο οργανισμός «The Macedonian League».

Η συγκεκριμένη εταιρία ρούχων έχει στα ράφια της και άλλα μπλουζάκια με νεοναζιστικά και φασιστικά συνθήματα και μηνύματα πολέμου πάνω τους. Ως εκ τούτου η «The Macedonian League» ζητάει από όλα τα μέλη και φίλους της, να έρθουν σε επαφή με την αστυνομία της Βικτώριας με σκοπό να υποβάλουν επίσημη καταγγελία για ρατσισμό. «Όταν μιλάτε σε έναν υπάλληλο της αστυνομίας, παραμείνετε ήρεμοι και αναφέρετε πραγματικά γεγονότα. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικά, διχαστικά μπλουζάκια στην Αυστραλία και, ειδικότερα, με συνθήματα που στοχεύουν τους Έλληνες του Πόντου που υπέφεραν και επέζησαν της Γενοκτονίας και θρήνησαν την απώλεια 353.000 θυμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης η «The Macedonian League» ζητάει από τα μέλη της να επικοινωνήσουν με τον Αυστραλιανό Οργανισμό Ασφάλειας Πληροφοριών (ASIO), καθώς και το κατάστημα ειδών ένδυσης που διαθέτει τα φασιστικά-νεοναζιστικά συνθήματα. «Πείτε στον ASIO ότι δεν θέλετε νεοναζιστικά στοιχεία στο αυστραλιανό έδαφος». Η σελίδα του καταστήματος στο facebook περιλαμβάνει τους οπαδούς τους φορώντας τα νεοναζιστικά μπλουζάκια τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πόντιοι πέφτουν θύματα ρατσιστικής «επίθεσης» από τους Σκοπιανούς στην Αυστραλία. Στην διαμαρτυρία που είχαν κάνει οι Σκοπιανοί του Σίδνεϊ πριν από περίπου έναν χρόνο κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Πόντιοι πρόσφυγες δεν είναι Μακεδόνες» και «Χριστιανοί πρόσφυγες από την Τουρκία εγκαταστάθηκαν στην κατεχόμενη Μακεδονία».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.