ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΔΙΣΥΠΕ: «Αξιώνουμε να αίρουν την σιωπή τους, το ΥΠΕΞ και το υπουργείο πολιτισμού για την επιστροφή κειμηλίων της Σουμελά στην Τουρκία»
ΔΙΣΥΠΕ: «Αξιώνουμε να αίρουν την σιωπή τους, το ΥΠΕΞ και το υπουργείο πολιτισμού για την επιστροφή κειμηλίων της Σουμελά στην Τουρκία»
05 Σεπ
0
Σχόλια

ΔΙΣΥΠΕ: «Αξιώνουμε να αίρουν την σιωπή τους, το ΥΠΕΞ και το υπουργείο πολιτισμού για την επιστροφή κειμηλίων της Σουμελά στην Τουρκία»

Μετά την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Εύξεινο Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών και η Διεθνείς Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας Milliyet η οποία αποκάλυψε πως το τουρκικό υπουργείο πολιτισμού μετά από εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα διεκδικήσει κειμήλια της Παναγίας Σουμελά.

«Η ΔΙΣΥΠΕ αφουγκραζόμενη τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες, απειλητικές και προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων της τουρκική κυβέρνησης οι οποίοι έφτασαν σε σημείο με δηλώσεις τους να διεκδικούν τα ιερά κειμήλεια της Παναγίας Σουμελά, εκφράζει την ανησυχία της στην ελληνική κυβέρνηση για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα. Ταυτόχρονα τονίζουμε πως θα σταθούμε σε κάθε περίπτωση κοντά στην ελληνική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να στηρίξει κάθε τι που αφορά τον ποντιακό ελληνισμό και ιδιαίτερα την προκλητικότατη στάση των εξ Ανατολάς γειτόνων μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ενώ καταλήγοντας αναφέρει: «Αξιώνουμε λοιπόν να αίρουν την σιωπή τους, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος και να τοποθετηθούν εδώ και τώρα σε ένα θέμα το οποίο θεωρείται λήξαν προ δεκαετιών με διακρατική συμφωνία. Η ΔΙΣΥΠΕ θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει με νεότερο δελτίο Τύπου όταν χρειαστεί».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.