ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Κορκονέα — Εξετάζει νέα δίκη
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Κορκονέα — Εξετάζει νέα δίκη
(Φωτ.: kathimerini.gr)
02 Αυγ
0
Σχόλια

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Κορκονέα — Εξετάζει νέα δίκη

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η ποινή «χάδι» που επιβλήθηκε στον ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ), για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια την 6η Δεκεμβρίου του 2008.

Το ανώτατο δικαστήριο ζήτησε από αρμόδιο δικαστήριο να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου αφού αναγνωστεί το σκεπτικό, να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου ή όχι. Να σημειωθεί πως το αν και σε ποιο πλαίσιο θα διεξαχθεί νέα δίκη θα εξαρτηθεί από την τελική κρίση του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Η πρωτοβουλία του ανώτατου δικαστηρίου ήρθε μόλις πέντε ημέρες από την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας σύμφωνα με την οποία ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδα Κορκονέας πυροβόλησε ευθεία και σκότωσε με άμεσο δόλο τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών, «σπάζοντας» τα ισόβια δεσμά, που είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας και προκαλώντας αντιδράσεις για την άμεση αποφυλάκισή του από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείτο.

Πηγή: news247.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.