ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»
Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»
(Φωτ.: protothema.gr)
08 Ιούν
0
Σχόλια

Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»

Απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που είχε γίνει γνωστός ως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος». Ο Μιχαηλίδης απέδρασε χθες το βράδυ. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος που επίσης κρατείται στις φυλακές της Τίρυνθας. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του, ενώ έρευνα για τις συνθήκες της απόδρασης διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Μιχαηλίδης απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011: Τότε είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων. Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Έρευνες κατόπιν εορτής
Ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι διέταξε έρευνες για την απόδραση του κρατούμενου Ι.Μ., γνωστού ως «Τοξοβόλου του Συντάγματος», εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Γίνεται γνωστό ότι απέδρασε σήμερα από την Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας ο κρατούμενος Ι.Μ.. Εξέτιε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και αναζητείται» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσθέτει: «Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης και πειθαρχική έρευνα από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.