ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ομόφωνα ένοχος ο Κορκονέας για τον φόνο Γρηγορόπουλου — Aθώος ο Σαραλιώτης
Ομόφωνα ένοχος ο Κορκονέας για τον φόνο Γρηγορόπουλου — Aθώος ο Σαραλιώτης
(Φωτ.: kathimerini.gr)
30 Ιούλ
0
Σχόλια

Ομόφωνα ένοχος ο Κορκονέας για τον φόνο Γρηγορόπουλου — Aθώος ο Σαραλιώτης

Ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα χθες το μικτό ορκωτό εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο. Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με το βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αντιθέτως το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Η απόφαση είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούνιο με αφορμή την ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα και παρά τις πιέσεις της πολιτικής αγωγής που ζητούσε άμεσα νέα συνεδρίαση —πριν την 1η Ιουλίου και την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα— το δικαστήριο όρισε την 29η Ιουλίου ως ημερομηνίας έκδοσης της απόφασής του.

Η πρόταση του εισαγγελέα Βασίλειου Χανή —ο οποίος μετακινείται στο εφετείο της συμπρωτεύουσας και στη θέση του αναλαμβάνει ο Αχιλλέας Ζήσης— ήταν για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο —πρόταση που είχε μειοψηφήσει σε πρώτο βαθμό— ενώ για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ζήτησε την απαλλαγή του, θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη (σσ: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.