ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το πρόβλημα του «Προσυμφώνου των Πρεσπών» μέσα από ένα πανηγύρι
Το πρόβλημα του «Προσυμφώνου των Πρεσπών» μέσα από ένα πανηγύρι
31 Ιούλ
0
Σχόλια

Το πρόβλημα του «Προσυμφώνου των Πρεσπών» μέσα από ένα πανηγύρι

Όσοι υπερασπίστηκαν το «Προσύμφωνο των Πρεσπών» σημείωναν ότι με την υπογραφή του σταματούν αυτόματα οι αλυτρωτικές επιδιώξεις των γειτόνων μας. Και ναι, μέσα στο Προσύμφωνο υπάρχουν αυτά τα άρθρα που στην θεωρία και στις πράξεις, όσο αφορά τις διακρατικές συμφωνίες, συμβαίνει. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ώρα για ένα πανηγύρι, και μάλιστα στην Ελληνική Πλευρά. Στην Φλώρινα και στο χωριό Μελίτη, όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος στις 20 Ιουλίου έφτασαν εκατοντάδες Σκοπιανοί για να γιορτάσουν την επανάσταση του Ίλιντεν στην Ελλάδα. Σε βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα ομάδα σε κοινωνικό δίκτυο, οι Σκοπιανοί διασκεδάζουν και γιορτάζουν με αλυτρωτικά τραγούδια.

Σαφώς και το Προσύμφωνο δεν καθορίζει τι τραγούδια θα υπάρχουν στα πανηγύρια, όμως η αντιπεριφέρεια Φλώρινας και η οποία χρηματοδότησε την συγκεκριμένη εκδήλωση γνώριζε πολύ καλά τον σκοπό της και θα έπρεπε να έρθει άμεσα σε επαφή με την Αθήνα πριν προχωρήσει στην χορηγία. Το θέμα όσο και απλό αν φαίνεται, που είναι, δείχνει ουσιαστικά το βασικό πρόβλημα που θα προκύπτει από την Συμφωνία, την εφαρμογή της από τις δομές των δύο κρατών. Δείτε την χορηγία της αντιπεριφέρειας εδώ.

Πηγή: viadiplomacy.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.