ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αποφυλακίζονται 5 μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»
Αποφυλακίζονται 5 μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»
(Φωτ.: lamiareport.gr)
03 Ιούλ
0
Σχόλια

Αποφυλακίζονται 5 μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»

Πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ορισμένα από τα οποία με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, αποφυλακίζονται τις επόμενες ώρες. Το  δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό τη Δευτέρα, το αίτημα συγχώνευσης των ποινών τους  με βάση το νέο ποινικό κώδικα και τις «ευνοϊκές»  διατάξεις του επονομαζόμενου νόμου Παρασκευόπουλου.

Πρόκειται για αντιεξουσιαστές με σημαντική δράση, που είχαν συλληφθεί την περίοδο 2010-2011 στον Βόλο αλλά και σε επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στην Αττική. Ο καθένας εξ αυτών είχε συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης που συγχωνεύθηκαν στα 20 χρόνια και με την προσμέτρηση της εργασίας (μεροκάματα) των κρατουμένων, οδηγούνται εκτός φυλακής.

Η απόφαση αποφυλάκισης των εν λόγω αντιεξουσιαστών προκαλεί, αρχικά, σχετική ετοιμότητα της ΕΛΑΣ και ορισμένες αντιδράσεις, ύστερα και από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την επικείμενη αποφυλάκιση των μελών της 17Ν. Σημειώνεται ότι προ μερικών ημερών είχαν αποφυλακισθεί δύο άλλα μέλη των «Πυρήνων».  Αναφέρεται ότι προ μερικών μηνών, κρατούμενα μέλη της «Συνωμοσίας» είχαν προχωρήσει σε άτυπες διαβεβαιώσεις ότι αποσύρονται  από την ένοπλη δράση και δεν θα προχωρήσουν σε  άλλη έκνομη ενέργεια.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι πλέον από του αναρχικούς που ενεπλάκησαν την περίοδο 2008-2013 στην δράση των «Πυρήνων» ή άλλων συνεργαζόμενων ομάδων, στη φυλακή θα παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη μόνο ένας αντιεξουσιαστής,  κατηγορούμενος για ληστείες στη βόρειο Ελλάδα.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.