ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πολιτικοί της Βικτώριας τίμησαν την μνήμη του George Devine Treloar στο Ballarat της Αυστραλίας
Πολιτικοί της Βικτώριας τίμησαν την μνήμη του George Devine Treloar στο Ballarat της Αυστραλίας
(Φωτ.: neoskosmos.com)
08 Απρ
0
Σχόλια

Πολιτικοί της Βικτώριας τίμησαν την μνήμη του George Devine Treloar στο Ballarat της Αυστραλίας

Τον ανδριάντα του George Devine Treloar στο Ballarat της Αυστραλίας επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα ο πολιτειακός υπουργός Βετεράνων κ. Shaun Leane μαζί με την βουλευτή Juliana Addison του Wendouree, και τον Lee Tarlamis, βουλευτή του South Eastern Metropolitan Province και κατέθεσαν λουλούδια στη μνήμη του. Ο πολιτειακός υπουργός Βετεράνων κ. Leane δήλωσε ότι σκοπός της επίσκεψής του ήταν να τιμήσει τη μνήμη αυτού του υπέροχου βετεράνου από το Ballarat που έσωσε τόσους πρόσφυγες. Τόνισε το θάρρος του στο πεδίο της μάχης αλλά και στην προάσπιση των δικαιωμάτων του άμαχου πληθυσμού. «Η ζωή και το έργο του αποτελούν ένα ακόμη παράδειγμα των ελληνοαυστραλιανών δεσμών που τιμούμε με κάθε ευκαιρία, πόσο μάλλον φέτος με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους» ανέφερε ο Υπουργός λέγοντας

O George Devine Treloar έσωσε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες, συγκεκριμένα 100.000 χριστιανούς πρόσφυγες από την Ανατολία (σημερινή Τουρκία).

«Οι δεσμοί της Αυστραλίας με την Ελλάδα εκτείνονται από την εποχή της έλευσης των πρώτων μεταναστών, κάποιοι μάλιστα ήρθαν στο Ballarat για εξόρυξη χρυσού, την περίοδο που Αυστραλοί και Αυστραλές υπηρέτησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων, φτάνοντας στη σημερινή εποχή όπου η ελληνική παροικία δίνει δυναμικά το παρών στη Βικτώρια. Ο συνάδελφός μου Lee Tarlamis μίλησε πρόσφατα στη βουλή για την συμβολή του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία, αναφέροντας παραδείγματα από την αρχιτεκτονική και τις τέχνες έως το δημοκρατικό πολίτευμα και τις επιστήμες. Επίσης αναφέρθηκε και στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες. Λαμπρό παράδειγμα αυτών των δεσμών είναι η προσφορά του George Treloar». Ο Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους φορείς και ιδιώτες που συνεργάστηκαν για την ανέγερση του αγάλματος του George Devine Treloar το 2019 από το δήμο του Ballarat στο «Δρόμο των Αγαλμάτων» στο Sturt Street.

Πηγή: neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.