ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική κλήρωση «Ένας Πόντος για όλους»
Πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική κλήρωση «Ένας Πόντος για όλους»
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
29 Ιαν
0
Σχόλια

Πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική κλήρωση «Ένας Πόντος για όλους»

Με μια όμορφη εκπομπή, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο κι έκρυβε όμορφες εκπλήξεις, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα η 2η Φιλανθρωπική Κλήρωση «Ένας Πόντος για όλους», που είχε ως σκοπό την απευθείας οικονομική ενίσχυση, μέσω δωρεών, του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα».

(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Μέσα από αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία του ποδηλάτη κι ένθερμου Πόντιου αγωνιστή Βασίλη Καρυοφυλλίδη, που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και διήρκησε μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου και παρά τις οικονομικές-κοινωνικές δυσκολίες λόγω κορονοϊού, κατάφερε να συγκεντρωθούν πάνω από 2.500€ και να δοθεί ένα χέρι βοηθείας στους γονείς που τα παιδιά τους δίνουν μάχη με τον καρκίνο, γιγαντώνοντας κατ΄αυτό τον τρόπο τη φλόγα αγάπης.

Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Γερμανία, Αυστραλία) έβαλαν όλοι τον δικό τους «Πόντο» στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά με το σωματείο «Φλόγα» να στηρίζει από την αρχή αυτό το γεγονός.

(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Την εκπομπή παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο οι Ευβοιώτες Παντελής Τραπεζούντιος και Γιάννης Φουργιέζος. Μέσα από ένα παραμύθι όλοι οι συμμετέχοντες ήταν πρόσωπα της πλοκής για το τελικό αποτέλεσμα, το μοίρασμα του θησαυρού (δώρων) και την εκτόπιση του δράκου (νεοπλασματικές ασθένειες).

Κατά την παρουσίαση πέρασαν από το πλατό ο εμπνευστής της ιδέας, Βασίλης Καρυοφυλλίδης, ο πρόεδρος των Εθελοντών Αχαρνών-Θρακομακεδόνων και ιδιοκτήτης του Αρχελάου Θεάτρου Θρακομακεδόνων Νίκος Σιδηρόπουλος, ενώ μαγνητοσκοπημένο ήταν το μήνυμα της προέδρου του σωματείου «Φλόγα», Μαρίας Τρυφωνίδη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα» κ. Μαρία Τρυφωνίδη (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Η μεγάλη χαρά και συγκίνηση ήρθε όταν ο γνωστός και καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, παρέδωσε στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, Σοφία Μαυρίδη, τον χρυσό δίσκο του Νίκου Κουρκούλη «Παίζεις με τη φλόγα» —μουσικό άλμπουμ στο οποίο ο συνθέτης έγραψε τη μουσική—, καθότι η ίδια ήταν η πλειοδότρια που τον απέκτησε στην τιμή των 600€, με αρχική τιμή τα 500€, με τα έσοδα να πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο της «Φλόγας».

Από αριστερά: Βασίλης Καρυοφυλλίδης, Σοφία ΜΑυρίδη, Κυριάκος Παπαδόπουλος (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Οι νικητές της κλήρωσης που απέκτησαν τα πλούσια και μοναδικά δώρα, συνολικής αξίας πάνω από 1.700€, είναι οι εξής, και αναφέρονται με τον κωδικό αριθμό συμμετοχής τους:

  • Ποντιακή λύρα του Ν. Λαζαρίδη (400€) – 16122 (Αχαρνές)
  • Ποντιακή λύρα του Μ. Κασανίδη (400€) – 1512 (Αχαρνές)
  • Αγγείον (τουλούμ’, 350€) -19124 (Ασπρόπυργος)
  • Χειροποίητη πάνινη κούκλα ​από την συλλεκτική σειρά «Κουκλόχειρο» με παραδοσιακή φορεσιά Ματσούκας (245€) – 20126 (Αχαρνές)
  • Καθαρισμό δοντιών (50€) – 612 (Καλλιθέα)
  • Καθαρισμό δοντιών (50€) – 8122 (Αχαρνές)
  • Καθαρισμό δοντιών (50€) – 19125 (Περιστέρι)
  • Δωροεπιταγές 60€ για Σκλαβενίτη – 16123 (Αχαρνές)
  • Δωροεπιταγές 60€ για Σκλαβενίτη – 1513 (Ασπρόπυργος)
  • Πακέτο μπαλονιών για πάρτι (60€) – 30122 (Πειραιάς)
  • Πακέτο μπαλονιών για πάρτι (60€) – 1513 (Ασπρόπυργος)
  • Βιβλίο​ «​Οι Νεράιδες και Υπερήρωες του Πόντου​» – 30122 (Πειραιάς)
  • Βιβλίο «​Ένας θρύλος περνάει στο σήμερα»​ ​+ το μουσικό άλμπουμ «Το θάμαν» – 28127 (Αχαρνές)

Επιπλέον, -20% για αγορές από την εταιρεία «Ifaistos» Fireworks κερδίζουν οι τυχεροί αριθμοί 30122 (Πειραιάς), 19122 (Κορωπί), 8121 (Ασπρόπυργος), 8122 (Αχαρνές) και 13122 (Αχαρνές).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταθέσεων ήταν από τις Αχαρνές και τον Ασπρόπυργο. Μεταξύ άλλων και από Θρακομακεδόνες, Κορωπί, Χαλκίδα, Ασπρόπυργο, Νέα Καρβάλη (Καβάλα), Κολωνό, Νέα Αρτάκη (Εύβοια), Γιαννιτσά, Περιστέρι, Πετράλωνα, Καλλιθέα, Γαλάτσι, Αργυρούπολη Δράμας, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Λαμπρινή, Αγίους Αναργύρους, Χαλάνδρι, Ολυμπιακό Χωριό, Πειραιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Αλεξανδρούπολη, Αλιβέρι Εύβοιας, Αιγάλεω, Ίλιον, Ταύρο, Σούρμενα Ελληνικού, Αθήνα, Νίκαια, Νέο Ηράκλειο, Κορυδαλλό, Άλιμο, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Γερμανία (Μπίλεφελντ, Σχόρντορφ) και Αυστραλία (Μελβούρνη).

Κατά την διάρκεια της κλήρωσης τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην κλήρωση θα λάβουν ένα αναμνηστικό δώρο-γούρι για το 2021, με συμβολικές αναφορές τόσο στην παράδοση του Πόντου όσο και στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που συμπληρώνονται φέτος.

Στην όμορφη αυτή εκπομπή το παραδοσιακό άρωμα του Πόντου έφεραν οι καλλιτέχνες Γιάννης Μιχαηλίδης στο τραγούδι, Γιώργος Παπαδόπουλος στη λύρα, Χάρης Παπαδόπουλος στο νέι και τη φλογέρα και Βασίλης Παρασκευόπουλος στο νταούλι.

Δείτε το βίντεο από την κλήρωση:

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.