ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Αλάτι της Γης - «Αργοναύται-Κομνηνοί» 90 χρόνια προσφοράς στην ποντιακή παράδοση
Το Αλάτι της Γης – «Αργοναύται-Κομνηνοί» 90 χρόνια προσφοράς στην ποντιακή παράδοση
05 Απρ
0
Σχόλια

Το Αλάτι της Γης – «Αργοναύται-Κομνηνοί» 90 χρόνια προσφοράς στην ποντιακή παράδοση

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» παρουσίασαν ένα δυναμικό ποντιακό γλέντι με μια μεγάλη μουσική και χορευτική παρέα, μέλη του Συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας «Αργοναύται – Κομνηνοί».

Ο Σύλλογος συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια κοινωνικής προσφοράς, μέσα από ερευνητικές, επιμορφωτικές και καλλιτεχνικές δράσεις που στοχεύουν στην προβολή και διάδοση της ταυτότητας και του πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο πρόεδρος Θεόφιλος Καστανίδης αναφέρεται στο πλούσιο έργο του Συλλόγου, ενώ η ιστορικός Λένα Καλπίδου (ερευνήτρια της ποντιακής λαογραφίας) μιλά για το «Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού» στη Νέα Σμύρνη και παρουσιάζει την αστική γυναικεία φορεσιά της Τραπεζούντας.

Ο Κώστας Σαββινίδης, δάσκαλος της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, μας ξεναγεί στα διαφορετικά ύφη που διακρίνουν τα μουσικά και χορευτικά ιδιώματα στις επιμέρους περιοχές του Πόντου: Τραπεζούντα, Ματσούκα, Δυτικό Πόντο, Καρς κ.ά. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ηλίας Αβραμίδης και Ανέστης Ιωακειμίδης (κεμεντζέ-τραγούδι), Χρήστος Καλιοντζίδης (κεμανέ-κεμεντζέ-τραγούδι), Αντωνία Καραγιαννίδου (τραγούδι), Παντελής Νικολαΐδης (γαβάλ-αγγείο), Παύλος Φωτιάδης (λαούτο), Παύλος Ταχματζίδης και Περικλής Κατσώτης (κρουστά).

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.