ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σούπα μπίρας με καπνιστό λουκάνικο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Παραδοσιακές ελληνικές
(Φωτ.: dimitrisskarmoutsos.gr)
0
Σχόλια

Σούπα μπίρας με καπνιστό λουκάνικο

Ο Έλληνας, ως γνωστόν, αγαπάει το φαγητό και ιδίως τους μεζέδες. Ένας από τους αγαπημένους μεζέδες του είναι και το λουκάνικο, το οποίο συνήθως το τρώει τηγανιτό ή στα κάρβουνα. Τι γίνεται, όμως, όταν το κάνουμε σούπα και μάλιστα συνδυασμένο από ένα αγαπημένο ποτό, την μπίρα; Σίγουρα η γεύση είναι μοναδική. Τώρα που ο καιρός κρύωσε, μια σούπα είναι ό, τι καλύτερο. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
350 γρ. λουκάνικο καπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουτάκι μπίρα ελαφριά, lager (δηλ. χαμηλής ζύμωσης)
4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1 πατάτα μεγάλη, κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 κ.γ.κόλιανδρο
1/3 κ.γ. κουρκουμά
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
1 κ.γ. φρέσκο άνηθο
4-5 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λουκάνικο και τα σοτάρουμε ελαφρώς.

Έπειτα ρίχνουμε την μπίρα, το ζωμό κοτόπουλου, την πατάτα, τα καρότα, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού.

Η συνταγή είναι του chef, Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα μπίρας με καπνιστό λουκάνικο

Σούπα μπίρας με καπνιστό λουκάνικο

Σούπα μπίρας με καπνιστό λουκάνικο

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.