ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Γκουρμέ γεύσεις
(Φωτ.: dimitrisskarmoutsos.gr)
0
Σχόλια

Ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού

Η τσιπούρα είναι ένα ψάρι που αρέσει σε όλους. Επίσης και η γαρίδα είναι ένα από τα αγαπημένα θαλασσινά πολλών. Ο συνδυασμός και των δυο κάνει ένα εξαιρετικό πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

4 τσιπούρες, φιλεταρισμένες (400-600γρ. / τσιπούρα)
1 λεμόνι, χυμός
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι

(Για τη γέμιση)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 γρ. φρέσκο σπανάκι
300 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
40 ml ούζο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
8-10 κλωνάρια σέλινο, για το δέσιμο των φιλέτων
1/3 φλ. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
1/2 ποτήρι νερό

(Για τη σάλτσα κρεμμυδιού)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1 κουτ. γλυκού αλεύρι
Πιπέρι, κατά βούληση
400 ml ζωμό κότας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά φιλετάρουμε τις τσιπούρες.

Στη συνέχεια ραντίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

(Για τη γέμιση)

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάριασμα, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε αλάτι κα πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C .

Επόμενη κίνηση είναι να τοποθετήσουμε ένα φιλέτο τσιπούρας στον πάγκο εργασίας και να βάλουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση στη φαρδιά άκρη του ψαριού.

Μετά τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό και το δένουμε με το σέλινο.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε το ρολό τσιπούρας με το δίπλωμα προς τα κάτω.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φιλέτα.

Μόλις φτιάξουμε όλα τα φιλέτα σε ρολά, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τους ρίχνουμε το νερό, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.

(Για τη σάλτσα κρεμμυδιού)

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το πιπέρι και σβήνουμε με τον ζωμό κότας, αφήνοντας σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 6-7 περίπου λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρουμε τα ρολά τσιπούρας πάνω στη σάλτσα κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή είναι του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού

Ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού

Ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.