ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |Γκουρμέ γεύσεις
(Φωτ.: akispetretzikis.com)
0
Σχόλια

Ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού

Ένα από τα νοστιμότερα ψάρια είναι ο σολομός, ο οποίος, εκτός από ωραία γεύση, χαρίζει στον οργανισμό μας πολλές πρωτεΐνες και Ω3 λιπαρά, που μας είναι πολύ ωφέλιμα. Επίσης, πολύ σημαντικό για τους... ανυπόμονους είναι ότι ψήνεται αρκετά γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο νερό
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. αλάτι
4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα των 200 γρ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
Πιπέρι
1 κ.σ σουσάμι

(Για το σερβίρισμα)
Ρύζι μπασμάτι
1 λάιμ σε φέτες
1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη σόγια και το αλάτι.

Έπειτα βουτάμε τα φιλέτα στο μπολ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα φιλέτα από το μπολ και με μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα στεγνώνουμε καλά.

Επόμενη κίνηση είναι να βάλουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα, το ένα φιλέτο δίπλα στο άλλο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τον χυμό, το ξύσμα του λάιμ, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το πιπέρι.

Με ένα πινέλο αλείφουμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από τα φιλέτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Σερβίρουμε με το ρύζι, τις φέτες λάιμ και τον φρέσκο κόλιανδρο.

Η συνταγή είναι από το akispetretzikis.com.

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού

Ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού

Ψητός σολομός με βούτυρο λεμονιού

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.