ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Προβλήθηκε το οδοιπορικό της Γενοκτονίας των Ποντίων «Lethal Nationalism» (Φωτο)
Προβλήθηκε το οδοιπορικό της Γενοκτονίας των Ποντίων «Lethal Nationalism» (Φωτο)
13 Ιούν
0
Σχόλια

Προβλήθηκε το οδοιπορικό της Γενοκτονίας των Ποντίων «Lethal Nationalism» (Φωτο)

Ο Ποντιακός Ελληνισμός και γενικά ο Ελληνισμός της Αυστραλίας, τίμησε την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική παρουσία των Ποντίων στη Μικρά Ασία με εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Αυστραλία.

Στη Μελβούρνη από τις 19 έως τις 29 Μαΐου 2024, οργανώθηκαν διαλέξεις, εκθέσεις και σεμινάρια για τον Πόντο και την Κύπρο τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 500 μαθητές. Ο φορέας Educational Institution «Hellenism of Anatolia» from the Aegean Sea to Pontos, ανέλαβε την οργάνωση και εκτέλεση των εκδηλώσεων, με άψογο συντονισμό και θεαματικά αποτελέσματα.

Μεγάλη ήταν η επιτυχία της προβολής του ντοκιμαντέρ στη Μελβούρνη που οργάνωσε το Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού στο Σικάγο, υπό την ευθύνη του Προέδρου του, Γεωργίου Μαυρόπουλου. Το ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο «Lethal Nationalism», αποτελεί ένα οδοιπορικό αχρείαστου εθνικισμού που οδήγησε στο θάνατο και τη γενοκτονία τους χριστιανικούς πληθυσμούς στη Μικρά Ασία, αυτού που η τουρκική προπαγάνδα παρουσιάζει και εμφανίζει ως «Ανατολία», απλά για να υποκρύψει κάτω από τον τίτλο αυτό, τις ιστορικές ονομασίες που σχετίζονται με τον ελληνικό πολιτισμό.

Τη συντονιστική ευθύνη του όντως εντυπωσιακού ντοκιμαντέρ «Lethal Nationalism», είχε η ενεργητική και πάντα δραστήρια και δημιουργική κ. Συμέλα Σταματοπούλου, η οποία προσπάθησε αρχικά να παρουσιαστεί στην Εβδομάδα του Ελληνικού Κινηματογράφου, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Προβλήθηκε όμως το ιστορικό αυτό οδοιπορικό, με επίμονες προσπάθειες της κας. Σταματοπούλου, έχοντας ως σύμμαχο και το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών και την εκπρόσωπό του, κα. Χριστίνα Κοτσιφάκη-Σαρρή.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στάλθηκαν στο Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού στο Σικάγο.

Το έργο προβλήθηκε στις 19 Μαΐου σε ένα κατάμεστο θέατρο-κινηματογράφο όπου μίλησε αρχικά ο συνεργάτης του ΑΙΜΣ, ιστορικός Σταύρος Σταυρίδης, και έπαιξαν λίρα και ποντιακούς σκοπούς στελέχη της ποντιακής πατριάς.

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών για μια ακόμη φορά, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισα στα έσοδα από το ντοκιμαντέρ να προσθέσει ως δωρεά του προς τον Κέντρο των Ποντίων του Σικάγου και τη δική του δωρεά, ύψους 1.000 δολαρίων, τιμώντας έτσι την προσφορά του εξαιρετικού πατριώτη και επιστήμονα, κ. Γεωργίου Μαυρόπουλου, για τις άοκνες προσπάθειές του να προβάλει τον ποντιακό Ελληνισμό.

Πηγή: neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.