ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Λ’ Παύλεια»: Στη Νάουσα η εκδήλωση «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση»
«Λ’ Παύλεια»: Στη Νάουσα η εκδήλωση «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση»
(Φώτο : pliroforiodotis.gr)
04 Ιούν
0
Σχόλια

«Λ’ Παύλεια»: Στη Νάουσα η εκδήλωση «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση»

Την Κυριακή 2 Ιουνίου το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα έλαβε χώρα η εκδήλωση «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση» που συνδιοργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως στο πλαίσιο των «Λ΄  Παυλείων».

Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως Φώτης Φανιάδης.

Ακολούθως παρουσιάστηκε ο τόμος των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε διαδικτυακά η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης στην πανδημία του κορονοϊού, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελλη­νική Επανάσταση του 1821. Τον νέο τόμο επιμελήθηκαν ο Θεοδόσης Κυριακίδης και ο Χαράλαμπος Φανιάδης και παρουσίασαν ο Βλάσης Αγτζίδης, ο Θεοδόσης Κυριακίδης, η Αναστασία Μαχαιρίδου και ο Νικόλαος Πετρίδης.

 

 

 

 

Πηγή : pliroforiodotis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.