ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μαύρης Θάλασσας
Ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μαύρης Θάλασσας
(Φώτο : paratiritis-news.gr)
03 Ιούν
0
Σχόλια

Ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μαύρης Θάλασσας

Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού στη Μαύρη Θάλασσα είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Κυριακή 26 Μαΐου. Χοροί από τον Πόντο, τη Βιθυνία και την Βόρεια Θράκη να παρουσιάζονται στην εκδήλωση «Στην αγκαλιά της Μαύρης Θάλασσας» που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος».

Η εκδήλωση αποτελούσε μια σύμπραξη του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής με ακόμα τρεις συλλόγους, το Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής και τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής, που παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.

Έτσι χορούς Δυτικού, Ανατολικού Πόντου, Νικόπολης και Κάρς παρουσίασε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» και χορούς Δυτικού Πόντου ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής υπό τις οδηγίες και στις δύο περιπτώσεις του χοροδιδάσκαλου κ. Στέλιου Νικολάου.

Χορούς της Ακτής Προποντίδας- Θάλασσας Μαρμαρά και Βιθυνίας παρουσίασε ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής με χοροδιδάσκαλο τον Βασίλη Βασιλείου και χορούς της Μαύρης Θάλασσας Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης παρουσίασε ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής με χοροδιδάσκαλος τον κ. Δημήτρη Παπαλιά.

 

 

Πηγή : paratiritis-news.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.