ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Πόντος ζει, το Κιλκίς θυμάται
Ο Πόντος ζει, το Κιλκίς θυμάται
(Φώτο : romfea.gr)
19 Μάι
0
Σχόλια

Ο Πόντος ζει, το Κιλκίς θυμάται

Ο Δήμος Κιλκίς άναψε και φέτος τη Φλόγα Μνήμης και τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Στο κάλεσμα του συμμετείχαν Ποντιακοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Εκπαιδευτικοί, Πολιτιστικοί, Αθλητικοί και Κοινωνικοί Φορείς, οι οποίοι συμμετείχαν στην λαμπαδηφορία που ξεκίνησε από το Δημαρχείο Κιλκίς με κατάληξη την Πλατεία Ειρήνης και το Μνημείο των Ποντίων τιμώντας την 105η πένθιμη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Φλόγα Μνήμης έρχεται και πάλι για να δυναμώσει με όλους τους πολίτες το πάνδημο αίτημα για τη διεθνή καταδίκη της Γενοκτονίας και να συμβάλλει αποφασιστικά με μια μαζική κινητοποίηση στην αποτροπή επανάληψης κάθε ειδεχθούς εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον.

Με τις Ελληνικές Σημαίες και τα Λάβαρα των Συλλόγων ψηλά ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στην 19η Μαΐου και τις συντονισμένες προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος έκανε λόγο για ενότητα και προσευχή ώστε ποτέ να μην σβήσει η φλόγα της μνήμης από τις καρδιές όλων που τιμούν τους προγόνους του ηρωικού και αγιοτόκου Πόντου αλλά και που ζητούν τη δικαίωση των 353.000 ψυχών που χάθηκαν.

Το μοιρολόι με υπόκρουση της ποντιακής λύρας από τον Πρωτ. π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη άγγιξε τις ψυχές όλων των παρισταμένων και η σεμνή τελετή έκλεισε με την κατάθεση στεφάνου δάφνης από τον Δήμαρχο Κιλκίς, τη σιγή ενός λεπτού στους αδικοχαμένους Ποντίους αδελφούς και τον εθνικό μας ύμνο.

Να σημειωθεί ότι το Δημαρχείο Κιλκίς φωταγωγήθηκε συμβολικά στα χρώματα του κόκκινου και του μαύρου σε ένδειξη σεβασμού και πένθους για τα αθώα θύματα της τουρκικής θηριωδίας.

Ο Πόντος ζει και το Κιλκίς, ως κατεξοχήν τόπος Ποντίων θυμάται..

o pontos zei 1

o pontos zei 1

o pontos zei 1

o pontos zei 1

o pontos zei 1

o pontos zei 1

o pontos zei 1

o pontos zei 1

 

 

 

 

Πηγή : romfea.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.