ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού
Την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
18 Μάι
0
Σχόλια

Την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού

Ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην ιστορική βιβλιοθήκη της Λέσχης, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο προς τιμήν των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, με αφορμή την επερχόμενη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Κατά την διάρκεια της ξενάγησης του Πρωθυπουργού, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως στο κτίριο Τουρπάλη, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το μουσείο και τα εργαστήρια συντήρησης της συλλογής. Ο ίδιος δήλωσε για ακόμα μία φορά την υποστήριξη του στο θέμα, απαντώντας θετικά στο πάγιο αίτημα του σωματείου.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

«Καθώς την Κυριακή θα τιμήσουμε την ιστορία της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, θέλω στο πρόσωπό σας και στον σύλλογό σας να συγχαρώ τους εκατοντάδες συλλόγους σε όλη τη χώρα που κρατούν ο καθένας ξεχωριστά ζωντανή τη μνήμη των προγόνων τους, της δικής τους προσωπικής ιστορίας, έτσι ώστε και τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας να μην ξεχάσουν ποτέ από πού ήρθαν. Να τιμούν τους προγόνους τους και να γνωρίζουν την αλήθεια, την αλήθεια της ιστορίας τους. Η αλήθεια δεν πρέπει ποτέ να σβήσει, γιατί είναι ιστορικά καταγεγραμμένη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ούτε να παραχαράσσεται ούτε να αποτελεί λόγο τριβών ή αντιδικιών. Η ιστορία και ο πολιτισμός ενώνει», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

«Θέλω να σας συγχαρώ για την πολύ σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε για να κρατήσετε ζωντανή την τραγική ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν κατατρεγμένοι και ρίζωσαν εδώ στον τόπο σας και επέλεξαν να φέρουν μαζί τους τον πνευματικό τους πλούτο, τα βιβλία τους τα οποία και προστατεύετε με τόσο μεγάλη φροντίδα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κ. Φανιάδης, ο αντιπρόεδρος κ. Φειδάντσης και η Γ. Γραμματέας κα. Αθανασίου. Στην επίσκεψή του συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, τους Βουλευτές Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλο, κ. Μπαρτζώκα, κ. Τσαβδαρίδη και τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας κ. Κουτσογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.