ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα ποντιακά κάλαντα ακούστηκαν στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας
Τα ποντιακά κάλαντα ακούστηκαν στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας
(Φωτ.: Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ο Ποντοξενιτέας»)
22 Δεκ
0
Σχόλια

Τα ποντιακά κάλαντα ακούστηκαν στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Με τέσσερις κεμεντζετζήδες έψαλλαν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα ποντιακά κάλαντα τα μέλη του χορευτικού της Ποντιακής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας «Ο Ποντοξενιτέας» στα σπίτια των μελών του συλλόγου, από την περασμένη Κυριακή μέχρι το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, μεταφέροντας έτσι το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου σε όλους τους ποντιακής καταγωγής ομογενείς της περιοχής. Λόγω της μεγάλης απόστασης των σπιτιών, αλλά και των πολλών μελών του συλλόγου, «Ο Ποντοξενιτέας» ψάλλει κάθε χρόνο τα κάλαντα κατά την διάρκεια της βδομάδας των Χριστουγέννων και όχι την παραμονή όπως συνηθίζεται.

Έτσι, και φέτος επισκέφθηκε περίπου 160 σπίτια, διανύοντας περίπου 12.000 χλμ!

Τα παιδιά του συλλόγου ξεκινάνε από το πρωί και τελειώνουν το βράδυ. Σε κάποιες περιπτώσεις λένε τα κάλαντα μέσα σε αντίξοες συνθήκες αφού η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 38 ακόμη και τους 39 βαθμούς, λόγω του ότι στην Αυστραλία είναι καλοκαίρι. Για ένα σπίτι μπορεί να διανύσουν μέχρι και 45 χλμ, αναφέρει στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ο αντιπρόεδρος και λυράρης του «Ποντοξενιτέα» Ευθύμης Αυγιτίδης. Ο ίδιος τονίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταφέρει να κάνουν γνωστά τα ποντιακά κάλαντα ακόμη και σε μη Έλληνες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που μας μεταφέρει, όταν, καθώς περνούσαν έξω από ένα σπίτι τούς είδε ένας Αυστραλός πολίτης (αιγυπτιακής καταγωγής) και τους ζήτησε να τα ψάλλουν γι’ αυτόν και την ανάπηρη κόρη του, παρότι δεν γνωρίζουν καθόλου Ελληνικά.

(Φωτ.: Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ο Ποντοξενιτέας»)

Ο «Ποντοξενιτέας» ανανέωσε το ραντεβού με τα μέλη του για του χρόνου τα Χριστούγεννα, υπενθυμίζοντάς τους τον χριστουγεννιάτικο χορό που διοργανώνει το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου, γιορτάζοντας παράλληλα τα 60 χρόνια λειτουργίας του.

Θοδωρής Μακρίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.