ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βραβεύτηκε ο συγγραφέας Γιάννης Κοσμίδης από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών
Βραβεύτηκε ο συγγραφέας Γιάννης Κοσμίδης από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών
19 Δεκ
0
Σχόλια

Βραβεύτηκε ο συγγραφέας Γιάννης Κοσμίδης από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Δύο έργα του «Πόντιου», όπως είναι το ψευδώνυμο του συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Κοσμίδη, βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος με θέμα «Διαβάζοντας Νίκο Καζαντζάκη», Χρονικού – Μαρτυρίας, Θεατρικού και Παιδικού Έργου με ελεύθερο θέμα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2017, ο συγγραφές συμμετείχε σε δύο κατηγορίες του διαγωνισμού, ποίηση και θεατρικό έργο. Στην πρώτη κατηγορία συμμετείχε με το ποίημα του Ο γιος του Ήλιου, που ισοβάθμησε μαζί με τέσσερις ακόμα συμμετοχές και διακρίθηκε με το Γ’ βραβείο Ποίησης, και στην δεύτερη κατηγορία συμμετείχε με την κωμωδία του στην ποντιακή διάλεκτο Τη γειτονίας τα παλαλά, όπου και απέσπασε το βραβείο θεατρικού έργου.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν λογοτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο και από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Η εκδήλωση έγινε με τη συμπαράσταση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Λευτέρη Τζόκα και τον πρώην γενικό γραμματέα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Δημήτρη Παπαδημητρίου καθώς και τον τέως σχολικό σύμβουλο και συγγραφέα Χρήστο Γκόντζο, μελέτησε και αξιολόγησε αντικειμενικά, και ο καθένας χωριστά, τα υποβληθέντα προς κρίση έργα.

Ο «Πόντιος» ένιωσε ιδιαίτερη και μεγάλη τιμή διότι τα δύο αυτά έργα του βραβεύτηκαν ανάμεσα σε έργα τόσων καταξιωμένων και αξιόλογων ανθρώπων.

«Η ποιητική μου βράβευση περνάει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το Α’ βραβείο θεατρικού σεναρίου, Τη γειτονίας τα παλαλά, γιατί σε αυτό επιβραβεύεται μια προσπάθεια που κάνω για τη διατήρηση της ποντιακής γλώσσας και είμαι δίπλα χαρούμενος γιατί σε μια κατάμεστη αίθουσα ανθρώπων της διανόησης ακούστηκε ότι βραβεύεται η ποντιακή κουλτούρα» δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr o Γιάννης Κοσμίδης.

Θοδωρής Μακρίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.