ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού αποκτά η Ελασσόνα
Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού αποκτά η Ελασσόνα
(Φώτο : eleftheria.gr)
02 Μαρ
0
Σχόλια

Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού αποκτά η Ελασσόνα

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε ο «ετήσιος χορός», της Ένωσης Πόντιων Επαρχίας Ελασσόνας», στο κατάμεστο κέντρο «ΦΑΝΤΑΣΙΑ», στην Ελασσόνα, με πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου παρουσίασαν εκτός από ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς και τον χορό Σερρα από αγόρια της ομάδας Νέων, εκπλήσσοντας ευχάριστα τον κόσμο και τη χοροδιδάσκαλο Σοφία Κελόγλου-Κυριλλίδου να παίρνει τα εύσημα και για τη συνολική της δουλειά.
Σε μια καθιερωμένη κίνηση εδώ και πολλά χρόνια, η Διοίκηση της Ένωσης Ποντίων και φέτος τίμησε δικούς της ανθρώπους που την υπηρέτησαν από κάθε πόστο και ήταν ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, μέσω της εγγονής του Άννας Σιδηροπούλου, μιας και ο ίδιος έχει φύγει από τη ζωή και ο Δημήτριος Ταμουρίδης.
Στην ίδια εκδήλωση ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας, προανήγγειλε τη μετονομασία της πλατείας που βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» και με πρωτοβουλία της ιδίας της Ένωσης, μετά από σχετικό έγγραφο αίτημά της.
Πολυπληθής και η παρουσία επισήμων, από την Εκκλησία, την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Πολιτεία, τους Οργανισμούς, την Αστυνομία και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

 

 

 

Πηγή : eleftheria.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.