ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εποικοδομητικό σεμινάριο διεξήγαγε η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης
Εποικοδομητικό σεμινάριο διεξήγαγε η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης
(Φωτο: Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης)
22 Ιαν
0
Σχόλια

Εποικοδομητικό σεμινάριο διεξήγαγε η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης

Η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης διεξήγαγε, με επιτυχία, σεμινάριο με τίτλο: «Μετοικεσίες και Μετανάστευση των Ελλήνων του Πόντου κατά τον 19ο και 20ο αιώνα» το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο ιστορικός και χοροδιδάσκαλος, Γιορανίδης Βασίλειος, ο οποίος μετέδωσε τις γνώσεις του στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης)

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης που έδωσαν το παρών στη συγκεκριμένη, σημαντική και άκρως εποικοδομητική δράση.

Έπειτα, σειρά είχε οι συμμετέχοντες να πιαστούν σε κύκλο και να αποδώσουν χορούς των Ελλήνων του Καυκάσου, υπό τις οδηγίες του Γιορανίδη Βασίλη.

(Φωτο: Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης)

Τέτοιου είδους δράσεις είναι πολύ σημαντικές, καθώς κατ’ αυτό τον τρόπο η ποντιακή παράδοση και ιστορία διαδίδεται και διατηρείται.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων και Φίλων Μυτιλήνης:

«Η Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης διοργάνωσε ομιλία και σεμινάριο ποντιακών χορών το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024. Καλεσμένος από τη Θεσσαλονίκη, ο ιστορικός και χοροδιδάσκαλος Βασίλης Γιορανίδης ανέπτυξε το θέμα «Μετοικεσίες και μεταναστεύσεις Ποντίων κατά τον 19ο και 20ο αιώνα» και ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης που παρακολούθησαν την ομιλία.

Στη συνέχεια, διδαχτήκαμε χορούς των Ελλήνων του Καυκάσου, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν τα χρόνια της παρουσίας τους εκεί.

Ευχαριστούμε παρά πολύ τον ιστορικό /χοροδιδάσκαλο Βασίλη Γιορανίδη.

Τα σεμινάρια ενισχύουν τις γνώσεις για την ιστορία και την παράδοση των Ποντίων και συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης ζωντανή!»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.