ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην Παναγία Σουμελά η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
Γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην Παναγία Σουμελά η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
16 Αυγ
0
Σχόλια

Γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην Παναγία Σουμελά η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την Τρίτη 15 Αυγούστου το πρωί εορτάστηκε με λαμπρότητα η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ενώ έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, Μάνης Χρυσόστομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Πλάτωνας, ο οποίος χοροστάτησε στον όρθρο και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις και δόθηκαν οι υποτροφίες σε αριστούχους του Μακροχωρίου εις μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών του ατυχήματος των Τεμπών (2003).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ιερά Λιτανεία της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Σουμελά , καθώς και το τρισάγιο ενώπιον του μνημείου του Αλεξάνδρου Υψηλάντη και την κατάθεση στεφάνων.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ και ο Ιεροψάλτης του Ιερού Προσκυνήματος Βασίλειος Μαυράγκανος μετά χορού Ιεροψαλτών.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: pliroforiodotis.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.