ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ευχαριστήρια της Ποντιακής Νεολαίας Φλώρινας «Δημήτριος Υψηλάντης» προς τον Δήμο και την Π.Ε. Φλώρινας
Ευχαριστήρια της Ποντιακής Νεολαίας Φλώρινας «Δημήτριος Υψηλάντης» προς τον Δήμο και την Π.Ε. Φλώρινας
(Φώτο : neaflorina.gr)
03 Ιούν
0
Σχόλια

Ευχαριστήρια της Ποντιακής Νεολαίας Φλώρινας «Δημήτριος Υψηλάντης» προς τον Δήμο και την Π.Ε. Φλώρινας

Μετά από σχετικό αίτημα της Ποντιακής Νεολαίας Φλώρινας «Δημήτριος Υψηλάντης» ο Δήμος Φλώρινας φωταγώγησε το βράδυ της 18ης Μαΐου το κτίριο του Δημαρχείου με το κίτρινο χρώμα, σε μια συμβολική πράξη σεβασμού της μνήμης των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου κατά τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την περίοδο 1916-1923.

Παράλληλα, στην πρόσοψη του κτιρίου τοποθετήθηκε η σημαία της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, ενώ μέλη της Ποντιακής Νεολαίας και της Ευξείνου Λέσχης άναψαν κεριά σχηματίζοντας το αρχικό γράμμα «G» της λέξης Genocide (Γενοκτονία).

Η Ποντιακή Νεολαία Φλώρινας «Δημήτριος Υψηλάντης», ευχαριστεί θερμά το Δήμο Φλώρινας και το Δήμαρχο κο. Βασίλειο Γιαννάκη για τη θετική του ανταπόκριση στο αίτημα μας για συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου Φλώρινας σε χρώμα κίτρινο, εν όψει της 19ης Μαΐου, της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με τιμή,

Το Δ.Σ. της Ποντιακής Νεολαίας Φλώρινας «Δημήτριος Υψηλάντης»

 

Πηγή : neaflorina.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.