ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Πάφος τιμά την μνήμη των Ελλήνων του Πόντου
Η Πάφος τιμά την μνήμη των Ελλήνων του Πόντου
(Φώτο : pafoslive.com.cy)
13 Μάι
0
Σχόλια

Η Πάφος τιμά την μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Τιμώντας τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Δήμος Πάφου οργανώνει και φέτος εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ώρα 8.30 π.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων (Κάτω Πάφος) το θρησκευτικό μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο κ. Σωκράτης Αγγελίδης, διδάκτορας Ιστορίας – Aσιολόγος. Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή 19 Μαΐου στο Πάρκο Γενοκτονίας των Ποντίων (Λεωφόρος Ευαγόρα Παλληκαρίδη). Στις 6.30 μ.μ. θα εκκινήσει από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Δημαρχείο) πορεία προς το Πάρκο.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Ηλίας Πετρόπουλος, Καθηγητής- Πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με θέμα: «Μνήμες Γενοκτονίας: Ένα αιώνιο ανοιχτό τραύμα». Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Νίνα Γκαρακλίδου.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει τραγούδια του Πόντου από τους Μιχάλη Μουραντίδη και Γιώργο και Τρύφωνα Χατζίδη, καθώς επίσης χορούς από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Παραδοσιακών Χορών «Ρωμιοσύνη».

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται εις απότιση φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στηρίζονται από τα οργανωμένα σύνολα των ομογενών από τον Πόντο που εδρεύουν στην Πάφο.

 

Πηγή : pafoslive.com.cy

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.