ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έρχονται μαθήματα ποντιακής κουζίνας στον «Νίκο Καπετανίδη» Αμαρουσίου
Έρχονται μαθήματα ποντιακής κουζίνας στον «Νίκο Καπετανίδη» Αμαρουσίου
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
16 Απρ
0
Σχόλια

Έρχονται μαθήματα ποντιακής κουζίνας στον «Νίκο Καπετανίδη» Αμαρουσίου

Με βασικό σκοπό να ενώσει τα μέλη του αλλά και να προσελκύσει νέα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μέσα από γαστρονομικές δράσεις το αίσθημα της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης και της δημιουργίας φιλιών, ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» θα κάνει την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 20:30, την αίθουσα του συλλόγου μια τεράστια κουζίνα. Και όπως λέει  στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr ο εμπνευστής της ιδέας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Τσανικίδης, «ελάτε όλοι να γίνουμε μια ομάδα».

Τα μέλη θα δοκιμάσουν να παρασκευάσουν… πιροσκί!

Για πρώτη φορά στο Σύλλογο θα γίνουν μαθήματα ποντιακής κουζίνας και όπως αναφέρει, δεν είναι τόσο το να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι να μαγειρεύουν όσο να ενωθούν τα μέλη του, να έχουν ενεργή συμμετοχή στις εκδηλώσεις του σωματείου και να προτείνουν ιδέες οι οποίες θα υλοποιούνται σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. «Να κάνουν στέκι τον Σύλλογο, να έχουν λόγους να έρθουν χωρίς να υπάρχει απαραίτητα μάθημα για χορό», συμπληρώνει, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το νέο ΔΣ «Νίκου Καπετανίδη» μετράει μόλις έξι μήνες λειτουργίας αλλά είναι γεμάτο με όρεξη και πολλές ιδέες για να μεγαλώσει η οικογένεια του Συλλόγου. Μια από αυτές τις ιδέες είναι και η λειτουργία κυλικείου όπου θα μπορεί να επισκέπτεται όποιος το επιθυμεί «να δει τον αγώνα της ομάδος του, να πιεί το τσιπουράκι του και να μιλήσει με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους», μας λέει. «Έτσι θα έχουν όφελος ο Σύλλογος καθώς θα ενισχύεται οικονομικά αλλά και οι ίδιοι καθώς θα αναπτυχθούν μεταξύ τους φιλίες που είναι και η επιθυμία του Διοικητικού Συβουλίου», καταλήγει.

Την εκμάθηση και την καθοδήγηση για την παρασκευή των πιροσκί έχει αναλάβει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου, Αγάπη Τσιροπούλου. Τα βασικά υλικά που θα χρειαστούν για την παρασκευή των πιροσκί είναι αλεύρι, πατάτες και λάδι, όπου τα άτομα που θα συμμετάσχουν καλό θα ήταν να συνεισφέρουν σε οποιαδήποτε ποσότητα από τα προαναφερθέντα είδη. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, μας ενημερώνει ότι υπάρχει η διάθεση να επεκταθούν και σε άλλες συνταγές, όπως τανωμένον σορβά, κ.ά.

Και ως είθισται, όλες οι όμορφες ποντιακές συναθροίσεις τελειώνουν με ποντιακούς σκοπούς. Έτσι, μετά από το μάθημα θα ακολουθήσει παρακάθ’ με εδέσματα τα.. πιροσκί που θα έχει μαγειρέψει ο καθένας.

Δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018) αλλά και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6945418722 (Γιάννης Τσανικίδης).

Πέτρος Παναγιωτόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.