ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χόρεψαν ποντιακά στην αυλή του 11ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής
Χόρεψαν ποντιακά στην αυλή του 11ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής
(Φωτ.: xronos.gr)
29 Αυγ
0
Σχόλια

Χόρεψαν ποντιακά στην αυλή του 11ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής

Στην αυλή του 11ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε μεγάλο ποντιακό πανηγύρι. Το πανηγύρι έγινε το βράδυ της Τρίτης 23/08 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αυγουστιάτικες πολιτισμού ανάσες» από τον Σύλλογο Ποντίων Νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Κομοτηνής.

Την τιμητική του είχε η εκκλησία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το 11ο Δημοτικό σχολείο και γιόρταζε. Με αφορμή τη θρησκευτική εορτή πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε διάστημα τριών ημερών και δεν έλειψε το πανηγύρι που συγκέντρωσε αρκετούς κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, ενώ ευτυχώς παρά τις πολλές αστραπές ο καιρός ήταν σύμμαχος και το πανηγύρι πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Το πανηγύρι και η τιμή προς τον Ευκλείδη Παγκοζίδη
Τον κόσμο που έδωσε το παρόν στο πανηγύρι «ζέστανε» αρχικά ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης με πλούσιο λαϊκό ρεπερτόριο. Μικροί και μεγάλοι είχαν γεμίσει τα τραπέζια, ενώ δεν έλειπαν οι πάγκοι με παιχνίδια, λουκουμάδες και φυσικά πολλά σουβλάκια με τον κόσμο να κάνει ουρά για να τα απολαύσει.

Λίγο πριν τις 23:00 βγήκε στη σκηνή η ποντιακή ορχήστρα. Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» απένειμε τιμητική πλακέτα προς τον τραγουδιστή Ευκλείδη Παγκοζίδη για όλα όσα έχει προσφέρει στον ποντιακό πολιτισμό και τη μουσική. Ο ίδιος φανερά συγκινημένος δέχτηκε με χαρά την πλακέτα και τραγούδησε ποντιακά για τους παρευρισκόμενους.

Αμέσως άτομα κάθε ηλικίας έσυραν τον χορό σχηματίζοντας ένα μεγάλο κύκλο. Στο παραδοσιακό πανηγύρι με τους ποντιακούς ήχους έπαιξαν επίσης οι: Γιάννης Παρηγορίδης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, Γιώργος Παπαγιαννίδης, Παναγιώτης Κοργιαννίδης, Παναγιώτης Στεφανίδης, Χαράλαμπος Παγκοζίδης και Κώστας Σαββίδης.

Να τονιστεί τέλος ότι πέραν των θρησκευτικών εκδηλώσεων αυτό το τριήμερο του πολιτισμού υπήρχαν και καλλιτεχνικές δράσεις για μικρά παιδιά που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 21/08. Παρών ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Ζωγράφου και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης μεταξύ άλλων.

Πηγή: xronos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.