ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Ηρακλείου συμμετείχε στις «Φλόγες Ανατολής — 100 χρόνια Αλησμόνητες Πατρίδες»
Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Ηρακλείου συμμετείχε στις «Φλόγες Ανατολής — 100 χρόνια Αλησμόνητες Πατρίδες»
(Φωτ.: Δήμος Ηρακλείου Κρήτης)
23 Ιούλ
0
Σχόλια

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Ηρακλείου συμμετείχε στις «Φλόγες Ανατολής — 100 χρόνια Αλησμόνητες Πατρίδες»

Με την συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Φλόγες Ανατολής – 100 χρόνια Αλησμόνητες Πατρίδες» στον αίθριο χώρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, που διοργάνωσαν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ και το ΠΣΚΗ, με τη συμβολή των Πολιτιστικών και Μικρασιατικών Συλλόγων του Δήμου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν καλωσόρισμα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού και απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης, επισημαίνοντας το πνεύμα της ιστορικής επετείου αλλά και τις αξίες και τις παρακαταθήκες του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Επίσης στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, όπως και εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

Στην συγκινητική εκδήλωση, παράλληλα με τους χαιρετισμούς, υπήρξε στοχευμένο στην ιστορική μνήμη καλλιτεχνικό πρόγραμμα . Ο Δημήτρης Μπάσης και η Αφεντούλα Ραζέλη ταξίδεψαν το πολυπληθές ακροατήριο σε μικρασιάτικες μελωδίες, ενώ συμμετείχαν με τη λίρα τους ο Γιώργος Γλυκοκόκαλος καθώς και οι μουσικοί Δημήτρης Κρανίδας (Ούτι), Νίκος Μουργελάς (Κανονάκι), Σωτήρης Μαργώνης (βιολί).

Απήγγειλε ποιήματα ο Κωστής Μουδάτσος και χόρεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου και του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία». Συμμετείχε τέλος η χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νομού Ηρακλείου. Την εκδήλωση παρουσίασε η Έφη Μαχιμάρη.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.