ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | H ΠΟΕ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
H ΠΟΕ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
02 Μαρ
0
Σχόλια

H ΠΟΕ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου του 2022 ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματίων του Νομού Θεσσαλονίκης Παύλο Γαλεγαλίδη, βρέθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, προκειμένου να συναντήσει τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου, καθηγητή Αθανάσιο Καΐση και τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών Αναπλητωτή Καθηγητή Μανόλη Μανωλεδάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καΐσης ευχαρίστησε την ΠΟΕ στο πρόσωπο των αντιπροσώπων της για την ίδρυση της «Υποτροφίας Σεβαστού Κυμινήτη», η οποία θα προσφέρεται από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος σε φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο» (Black Sea and Eastern Mediterranean Studies). Επιπλέον, ο πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία, η συνεργασία μεταξύ του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και της ΠΟΕ να επεκταθεί μελλοντικά, προκειμένου να ενισχυθούν οι σπουδές που αφορούν στην Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ευξείνου Πόντου.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρυθυμιάδης, αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους καθηγητές κ. Καΐση και κ. Μανωλεδάκη, τόνισε πως η ίδρυση της υποτροφίας ήταν ένας από τους καταστατικούς στόχους της Ομοσπονδίας και η πραγματοποίησή του γεμίζει ικανοποίηση το Διοικητικό Συμβούλιό της αλλά και κάθε Πόντιο. Επιπλέον, δεσμεύτηκε πως θα διαθέσει την δυναμική της Ομοσπονδίας και στο μέλλον, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, προκειμένου να ενισχυθούν οι σπουδές που αφορούν στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο καθηγητής κ. Μανωλεδάκης ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του Πανεπιστημίου. Ως ενθύμιο της επίσκεψης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, ο πρόεδρος της ΠΟΕ προσέφερε στους καθηγητές κ.  Καΐση και κ. Μανωλεδάκη καρφίτσες πέτου με τον λογότυπο της Γενοκτονίας «G».

Διαβάστε εδώ όλο το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ για την συνάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.