ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκικό ΥπΕξ για την απέλαση Βαρυθυμιάδη: Δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα
Τουρκικό ΥπΕξ για την απέλαση Βαρυθυμιάδη: Δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ Βαρυθυμιάδης Γιώργος κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του (φωτ.: Παναγιωτόπουλος Πέτρος)
15 Αυγ
0
Σχόλια

Τουρκικό ΥπΕξ για την απέλαση Βαρυθυμιάδη: Δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα

Μια απάντηση δίχως λογική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε απάντηση στο διάβημα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την απέλαση από την Τουρκία του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης βρέθηκε την Παρασκευή το πρωί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπου και ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός του, στον δρόμο του προς την Παναγιά Σουμελά της Τραπεζούντας. Μόλις ο πρόεδρος της ΠΟΕ έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές αρχές του αρνήθηκαν την είσοδο στη χώρα, τον κράτησαν για έξι ώρες και έπειτα τον απέλασαν.

Σύμφωνα με την απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο πρόεδρος των Ποντίων, ο οποίος μάλιστα θεωρείται persona non grata «δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:
«Μας ξενίζει και απορρίπτουμε τη δήλωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που αφορά στο γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα μας σε Έλληνα υπήκοο που δεν βρίσκονταν σε επίσημη υπηρεσία, δεν είχε επίσημο τίτλο και κατείχε απλό διαβατήριο. Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα ότι η εξουσία καθορισμού των προϋποθέσεων εισόδου στη χώρα αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους. Ο Έλληνας υπήκοος που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) με βάση τους νόμους και τους κανόνες μας, στάλθηκε πίσω στη χώρα του».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.