ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κρατούνται σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης η Μυροφόρα Ευσταθιάδου και ο 15χρονος γιος της
Κρατούνται σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης η Μυροφόρα Ευσταθιάδου και ο 15χρονος γιος της
Η Μυροφόρα Ευσταθιάδου και ο 15χρονος γιός της Ιάσωνας (Φωτ.: Κώστας Αλεξανδρίδης)
30 Μάι
0
Σχόλια

Κρατούνται σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης η Μυροφόρα Ευσταθιάδου και ο 15χρονος γιος της

Η Δρ. λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου μαζί με τον 15χρονο γιό της Ιάσωνα βρίσκονται εδώ και 43 ώρες «όμηροι» στα μπουντρούμια του τουρκικού κράτους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Sabiha Gokçen». Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο σύζυγος της και πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» Κώστας Αλεξανδρίδης.

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια ακόμη απέλαση του Τουρκικού κράτους σε πρόσωπα του οργανωμένου ποντιακού χώρου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πριν από περίπου ενάμισι χρόνο το Τουρκικό κράτος απαγόρευσε την είσοδο στην χώρα και απέλασε τον Κώστα Αλεξανδρίδη.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλωνίζει στην Θράκη σε μια δήθεν «ιδιωτική επίσκεψη» και προκαλεί αποκαλώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως Τουρκική. Αυτή την στιγμή γευματίζει με τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια σε εστιατόριο στην περιοχή της Ακρόπολης και αύριο στις 11:00 υπάρχει επίσημη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του. Θα τεθεί άραγε το συγκεκριμένο θέμα αλλά και το θέμα της Γενοκτονίας επί τάπητος;

Νεότερη ενημέρωση
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Μυροφόρα Ευσταθιάδου μαζί με τον 15χρονο γιο της Ιάσονα, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, αναχώρησαν με πτήση των τουρκικών αερογραμμών από την Αθήνα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές αρχές δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στη χώρα και τους οδήγησαν στην ανάκριση και στη συνέχεια στα κρατητήρια όπου παρέμειναν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 30 Μαΐου, όπου και πήραν την πτήση για την επιστροφή τους στην Αθήνα, έχοντας υποστεί αφάνταστη ταλαιπωρία στα τουρκικά μπουντρούμια, όπου η μοναδική τους τροφή ήταν ένα μπουκάλι νερό και χάμπουργκερ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.