Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία για τον Κώστα Αλεξανδρίδη των «Μωμόγερων»
(Φωτ.: Πέτρος Παναγιωτόπουλος)
20 Ιαν
0
Σχόλια

Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία για τον Κώστα Αλεξανδρίδη των «Μωμόγερων»

Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξαν οι τουρκικές αρχές στον πρόεδρο του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», Κώστα Αλεξανδρίδη κατά την άφιξή του την περασμένη Πέμπτη στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με τελικό προορισμό την Τραπεζούντα όπου θα συμμετείχε σε επετειακές εκδηλώσεις με τοποικούς συλλόγους και φορείς

Ο πρόεδρος των «Μωμόγερων» περιγράφοντας στο Open Tv την περιπέτειά του και την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι τουρκικές αρχές αναφέρει: «Εκεί στον έλεγχο διαβατηρίων μου ανέφεραν ότι απαγορεύεται η είσοδος σας κ. Αλεξανδρίδη στη χώρα μας εγώ βέβαια εξεπλάγην γιατί έχω επισκεφθεί Τουρκία πάνω από 100 φορές» αναφέρει αρχικά στη δημοσιογράφο Γεωργία Λαγού και συνέχισε λέγοντας «Όταν τους ρώτησα τι είχε συμβεί, μου απάντησαν ότι εκτελούν εντολές. Τους λόγους θα του μάθω, όπως είπαν από το τουρκικό προξενείο»

Ο Κώστας Αλεξανδρίδης έχει συμμετάσχει τα προηγούμενα χρόνια σε δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις των ποντίων στην Τραπεζούντα σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, στις οποίες παίρνει μέρος και ο ντόπιος πληθυσμός. Πρόκειται για σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες, στις οποίες δίνεται πάντα μεγάλη δημοσιότητα και καλύπτονται από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το CΝΝ Τurk.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Τούρκοι του υπέδειξαν έγγραφο, το οποίο όπως το ενημέρωσαν εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου και τον καθιστούσε persona non grata. «Είναι στα τούρκικα και στα αγγλικά, αναφέρει το όνομά μου, τα πλήρη στοιχεία μου αριθμό ταυτότητας και από κάτω εξηγεί για ποιους λόγους δεν επιτρέπεται η είσοδός μου στη χώρα. Έχουν σημειώσει ότι εμπίπτω στο νόμο 6458, άρθρο 9, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις» τονίζει ακόμη.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψει την ίδια ημέρα στην αθήνα γεμάτος με αναπάντητα ερωτήματα. Τις επόμενες ημέρες (ίσως και σήμερα ακόμη), θα μεταβεί στο τουρκικό προξενείο όπουθα ζητήσει να ενημερωθεί για τους λόγους απαγόρευσης εισόδου στην γείτονα χώρα.

Πέτρος Παναγιωτόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.