ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε Α' τηλεοπτική προβολή σήμερα «Το κρύο της Τραπεζούντας» στην ΕΡΤ3
Σε Α’ τηλεοπτική προβολή σήμερα «Το κρύο της Τραπεζούντας» στην ΕΡΤ3
17 Απρ
0
Σχόλια

Σε Α’ τηλεοπτική προβολή σήμερα «Το κρύο της Τραπεζούντας» στην ΕΡΤ3

Η πολυβραβευμένη δραματική ταινία τουρκικής παραγωγής «Το κρύο της Τραπεζούντας» θα προβληθεί σήμερα σε Α’ τηλεοπτική προβολή από την ΕΡΤ3 στις 22:00. Η ταινία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο το 2015, όπου απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας. Επίσης την ίδια χρονιά απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης μουσικής και καλύτερου πρωταγωνιστή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας γνωστό ως «Antalya Golden Orange Film». Την επόμενη χρονιά το 2016 βραβεύεται ως καλύτερη ταινία στο Asia Pacific Screen Awards της Αυστραλίας.

Το 2017 ήταν επίσημη Τούρκικη υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ στην κατηγορία Ξενόγλωσση Ταινία.

Τέλος «Το κρύο της Τραπεζούντας» συμμετέχει και απέσπασε βραβεία στα: Asian World Film Festival, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μπαλί (Ινδονήσια), Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χάιφα (Ισραήλ), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αμβούργου (Γερμανία), Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ινδίας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κεράλα (Ινδία), Τουρκική Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.

Η ζωή του Μεχμέτ ξύνει τον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας. Ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδία του. Τα λιγοστά ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο όπως τον πιέζει η οικογένεια του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα. Γυρισμένο σε τέσσερίς εποχές, Το Κρύο της Τραπεζούντας απεικονίζει μια ιστορία ενός απλού ανθρώπου που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ζωή επιβίωσης, γεμάτη δυσκολίες, αλλά αλληλένδετά συνδεδεμένη με την απρόσμενη φύση. Μια στοχαστική ταινία, υπέροχα κινηματογραφημένη, με εξαιρετικές βραβευμένες ερμηνείες του ζευγαριού των πρωταγωνιστών.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.