ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επετειακό βίντεο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από τους φοιτητές της Λάρισας
Επετειακό βίντεο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από τους φοιτητές της Λάρισας
25 Μαρ
0
Σχόλια

Επετειακό βίντεο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από τους φοιτητές της Λάρισας

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Λάρισας «Το Ροδάφ’νον» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων προβάλλει σε συνεργασία με το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας με εκπρόσωπο την Ιστορικό–Αρχαιολόγο-Λαογράφο κα. Φανή Καλοκαιρινού και τον Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, ένα βίντεο ιστορικού και επιμορφωτικού περιεχομένου στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρονών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με τίτλο «Νῦν Υπέρ Πάντων Αγών, Πόντος και Θεσσαλία».

Στο βίντεο παρουσιάζεται η εισήγηση, μέσα από τις έρευνες του Διδάκτορα κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, με θέμα «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος: Η Επανάσταση του 1821 στον Πόντο και ο Πόντος στην Επανάσταση του 1821» . Εν συνεχεία το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας με εκπρόσωπο την κα. Φανή Καλοκαιρινού, Διευθύντρια του Μουσείου, παρουσιάζει την συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση με θέμα εισηγήσεως: «Η Ελληνική Επανάσταση στη Θεσσαλία και ο αντίκτυπος των θεσσαλικών κοινωνιών», ενώ παράλληλα γίνεται μία ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Ο Σύλλογος, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους κ. Θεοφάνη Μαλκίδη και την κα. Φανή Καλοκαιρινού για τις σημαντικές πληροφορίες που μοιράστηκαν και ιδιαίτερα το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, ένα ίδρυμα σημαντικό για την πανελλήνια και τοπική ιστορία. Επιπλέον, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ. Λιούπα Νικόλαο, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και τον Αντιδήμαρχο κ. Σάπκα Παναγιώτη για την στήριξη τους στο εγχείρημα του Συλλόγου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.