ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού στον Αρμενικό Κυανό Σταυρό
Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού στον Αρμενικό Κυανό Σταυρό
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού)
09 Φεβ
0
Σχόλια

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού στον Αρμενικό Κυανό Σταυρό

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού αποτελούμενη από την πρόεδρο Όλγα Πολυχρονιάδου, τον Α’ αντιπρόεδρο Κώστα Μωυσίδη και τον Β’ αντιπρόεδρο θοδωρή Μακρίδη, συναντήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου με αντιπροσωπεία του Αρμενικού Κυανού Σταυρού ς, στις εγκαταστάσεις του Αρμένικου Σχολείου Ζαβαριάν.

Στην συνάντηση αυτή ενημέρωσαν τα μέλη του Αρμενικού Κυανού Σταυρού για την οικονομική ενίσχυση που προσέφεραν στον φορέα τους για τους πληγέντες του Αρτσάχ, έπειτα από την απρόκλητη και αποτρόπαιη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και τους παρέδωσαν επιστολή στήριξης για τον αγώνα τους.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές. Συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο οι συνθήκες του πολέμου όσο και οι συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στην Αρμενία αλλά και το Αρτσάχ. Οι εκπρόσωποι των δύο συμβουλίων ανανέωσαν το ραντεβού τους για κοινές δράσεις μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή:
«Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
Τους τελευταίους μήνες γίναμε όλοι μάρτυρες της απρόκλητης και βίαιης στρατιωτικής επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της πολύπαθης Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) αλλά και της Αρμενίας. Ο αρμενικής καταγωγής πληθυσμός της, βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο, φυσικά πάντα και με την επίσημη «ηθική» και υλική υποστήριξη της Τουρκίας. Αυτό που όλοι αντικρίσαμε ήταν μία γενικευμένη κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή, σχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη από κοινού, από τα ιδεολογικά αδελφά καθεστώτα Αλίγεφ και Ερντογάν που προωθούν την εχθρότητα και την μισαλλοδοξία.

Ως Έλληνες ποντιακής καταγωγής, αλλά και γενικότερα ως άνθρωποι που επιζητούμε την ειρήνη παγκοσμίως, καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα τις επιθετικές ενέργειες των στρατιωτικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο αρμενικό λαό. Η κοινή μοίρα των γενοκτονημένων χριστιανικών λαών -Ελλήνων της Ανατολής, Αρμενίων και Ασσυρίων – έχει σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ τους. Δυστυχώς, η μάχη χάθηκε και επισφραγίστηκε με την προδοτική Συμφωνία εκεχειρίας που υπέγραψε η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Όμως τα βουνά και τα εδάφη του Αρτσάχ θα παραμείνουν για πάντα Αρμενικά.

Γνωρίζοντας τη μεγάλη προσφυγική κρίση που προέκυψε μετά από τον συγκεκριμένο πόλεμο, αλλά και την τεράστια και διαχρονική προσφορά του Αρμενικού Κυανού Σταυρού, και συγκεκριμένα του παραρτήματος της Ελλάδος, η Ένωση μας προχώρησε στην δωρεά χρηματικού ποσού με σκοπό την ενίσχυση των πληγέντων και των προσφύγων του Αρτσάχ.

Τέλος, ζητάμε από την διεθνή κοινότητα και την πολιτισμένη ανθρωπότητα να αξιολογήσει με ειλικρίνεια και να δηλώσει την αντίθεσή της στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Μια πολιτική που εγκυμονεί τον κίνδυνο περαιτέρω εμπλοκής και άλλων δυνάμεων στη διένεξη και την πυροδότηση πολεμικών επιχειρήσεων ευρύτερης κλίμακας.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Όλγα Πολυχρονιάδου»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.