ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Προοπτική επιδότησης των ποντιακών συλλόγων μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Προοπτική επιδότησης των ποντιακών συλλόγων μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑ
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
26 Οκτ
0
Σχόλια

Προοπτική επιδότησης των ποντιακών συλλόγων μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Την προοπτική επιδότησης των ποντιακών σωματείων προσπαθεί να πετύχει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος μέσα από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού λόγω της πανδαιμίας εξάπλωσης του COVID-19 και όχι μόνο.

Η εγγραφή δεν συνεπάγεται και την επιχορήγηση του φορέα, αποτελεί όμως την απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος επιχείρησης.

Αυτή η προοπτική προορίζεται μόνο για όσα σωματεία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων (ΔΙΑΥΓΕΙΑ), για να μπορέσουν να επιχορηγηθούν αφ’ ενός και να είναι λογιστικά τακτοποιημένοι, βάσει Νομοθεσίας και Υπουργικών αποφάσεων-εγκυκλίων.

Το Υουργείο Πολιτισμού εκδίδει (συνήθως) κατ’ έτος λίστα με δράσεις που επιχορηγεί. Σε περίπτωση τυχόν επιχορήγησης από το υπουργείο των πολιτιστικών συλλόγων λόγω πανδημίας, σίγουρα θα απαιτείται η ύπαρξη εγγραφής στο Μητρώο. Για την εγγραφή απαιτείται η κατάθεση παραστατικών εγγράφων και δικαιολογητικών όπως αυτά αναγράφονται στην σχετική σελίδα του υπουργείου.

Όσοι σύλλογοι αιτηθούν επιχορήγησης από Φορείς Κεντρικής Κυβέρνησης (Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες) αφού προηγουμένως έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται, πρέπει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του επομένου έτους (εκτός δοθείσης παράτασης) από την λήψη της επιχορήγησης να αναρτούν τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες στο Μ.Ε.Φ.(ΔΙΑΥΓΕΙΑ). Η ανάρτηση γίνεται όταν ο σύλλογος λάβει επιχορηγήσεις σε ένα έτος ύψους άνω των 3.000 ευρώ καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Διαβάστε εδώ όλα τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν για την εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων (ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.