ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου στην Αυστραλία — Πότε ξεκινάει η υποβολή συμμετοχών
Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου στην Αυστραλία — Πότε ξεκινάει η υποβολή συμμετοχών
01 Σεπ
0
Σχόλια

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου στην Αυστραλία — Πότε ξεκινάει η υποβολή συμμετοχών

Το τμήμα νεολαίας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας με δική του πρωτοβουλία αλλά, πάντοτε σε συνεργασία και υποστηριζόμενο, από τα τμήματα νεολαίας Ομοσπονδιών, Αμερικής–Καναδά, Ευρώπης, Ρωσίας αλλά και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, προέβησε σε μια πραγματικά μοναδική και πρωτοποριακή παγκόσμια ενέργεια.

Την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου (International Pontian Film Festival – IPFF).

Στόχος είναι να προβληθεί μέσα από μικρού ή μεγάλου μήκους ταινιών ο πλούσιος πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου, αλλά ταυτόχρονα, αυτό να φέρει πιο κοντά ανθρώπους των κοινοτήτων μας παγκοσμίως και να γίνουν μέρος μιας ιστορικής στιγμής στον χρόνο. «Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχετε κάνει μια ταινία για την Ελληνο-Ποντιακή μας κληρονομιά και πολιτισμό ή φτιάχνετε αυτήν τη στιγμή ή θέλετε να την δημιουργήσετε, σας ενθαρρύνουμε όλους και όλες να υποβάλετε την συμμετοχή σας στο “Παγκόσμιο Ποντιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου”» αναφέρει ανακοίνωση. «Οι υποβολές συμμετοχής θα μπορούν να κατατεθούν από τις 02 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2020. Οι Ταινίες που θα συμμετέχουν πρέπει να έχουν διάρκεια από 10 λεπτά έως 45 λεπτά. Τα θέματα που θα πραγματεύονται θα πρέπει να έχουν σχέση με την ανάδειξη του Ποντιακού Πολιτισμού και της Ποντιακής μας κληρονομιάς. Στην αίτηση συμμετοχής θα υπάρχουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και περισσότερες λεπτομέρειες» συμπληρώνετε στην ανακοίνωση. «Μπορούν να πάρουν μέρος όλοι ανεξαρτήτως χωρίς κανέναν περιορισμό ηλικίας. Οι προβολές των ταινιών που θα συμμετάσχουν, θα γίνουν διαδικτυακά από τις 17 Δεκεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου και βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από τις συμμετοχές. Στην σελίδα της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας, στο Facebook έχει αναρτηθεί η εν λόγω εκδήλωση και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ένημερώνεται με περισσότερα στοιχεία. Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο email: info@pontos.org» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.