ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φροντιστήριο ποντιακής διαλέκτου για πρώτη φορά στην Αυστραλία από την «Ποντιακή Κοινότητα»
Φροντιστήριο ποντιακής διαλέκτου για πρώτη φορά στην Αυστραλία από την «Ποντιακή Κοινότητα»
05 Αυγ
0
Σχόλια

Φροντιστήριο ποντιακής διαλέκτου για πρώτη φορά στην Αυστραλία από την «Ποντιακή Κοινότητα»

Η Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας ανακοινώνει την σύσταση φροντιστηρίου εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου, για πρώτη φορά στην Αυστραλία. «Εδώ και μήνες η Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης, αντιλαμβανόμενη τη καθοριστική σημασία της διάσωσης και διάδοσης της ποντιακής διαλέκτου στις επόμενες γενιές, έκανε τεράστια προεργασία για την ετοιμασία και σύσταση φροντιστηρίου ποντιακής διαλέκτου και πλέον μπορούμε με χαρά να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας του» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συνεργαστήκαμε στενά με την φιλόλογο και εκπαιδευτικό Γιώτα Ιωακειμίδου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη του οράματός μας και την αποδοχή της πρόσκλησης».

Η Γιώτα Ιωακειμίδου διδάσκει την ποντιακή διάλεκτο στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει επιχειρήσει τη ριζική αναθεώρηση του εγχειριδίου διδασκαλίας ποντιακών της αείμνηστης Βέρας Αντωνιάδου-Κεσίδου και έχει παρουσιάσει μιαν άλλη εικόνα του τρόπου διδασκαλίας, προσφέροντάς μας έναν εύχρηστο οδηγό με τίτλο «Διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου». «Η ποντιακή διάλεκτος συνδέεται στενά με την αρχαία ελληνική γλώσσα και είναι ένας κρίκος, μια όψη της ενιαίας και αδιαίρετης Ελληνικής Γλώσσας. Είναι η γλώσσα των προγόνων μας και θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να παραμείνει και η γλώσσα των παιδιών μας. Ευχή και ελπίδα μας είναι η φράση του αειμνήστου φιλολόγου Ιορδάνη Βαμβακίδη “η ποντιακή διάλεκτος δεν έχει το κουράγιο να πεθάνει” αναφέρει ο Απόστολος Αλεξιάδης, πρόεδρος της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Τα μαθήματά είναι δωρεάν, ξεκινούν διαδικτυακά με την ψηφιακή τάξη και απευθύνονται στα μέλη της Ποντιακής Κοινότητας αλλά και σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Καθώς ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον όλο και περισσότεροι, μέλη και μη, από Μελβούρνη αλλά και από άλλες πολιτείες της Αυστραλίας, σύντομα θα προχωρήσουμε στη σύσταση των επιπλέον τμημάτων. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης ή στο email pontiancommunity@gmail.com. Η σύσταση και η λειτουργία του φροντιστηρίου ποντιακών από την Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης έχει πολλαπλή αξία και θα συμβάλλει ουσιαστικά στον στόχο που είναι η διατήρηση και διάσωση της Ποντιακής Διαλέκτου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.