ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Απαγορεύτηκε στον Γιώργο Ζαχαριάδη «Τεμόναεκ» η είσοδος στην Τουρκία και κηρύχθηκε ανεπιθύμητος
Απαγορεύτηκε στον Γιώργο Ζαχαριάδη «Τεμόναεκ» η είσοδος στην Τουρκία και κηρύχθηκε ανεπιθύμητος
25 Ιούλ
0
Σχόλια

Απαγορεύτηκε στον Γιώργο Ζαχαριάδη «Τεμόναεκ» η είσοδος στην Τουρκία και κηρύχθηκε ανεπιθύμητος

Απαγορεύτηκε στον Γιώργο Ζαχαριάδη «Τεμόναεκ» η είσοδος στην Τουρκία πριν από μερικές ημέρες, όταν για προσωπικούς λόγους θέλησε να την επισκεφτεί περνώντας από τους Κήπους του Έβρου. Επίσης του ανακοίνωσαν ότι πλέον είναι ανεπιθύμητος, χωρίς όμως να του διευκρινίζουν τους λόγους ή να του δώσουν κάποια επιπλέον πληροφορία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε αυτό της πρόσφατης απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία του πρόεδρου του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι», Κώστα Αλεξανδρίδη.

Ο Γιώργος Zαχαριάδης «Τεμόναεκ» έγραψε για το συγκεκριμένο συμβάν: «Ανεπιθύμητος!!! Στη γη του Πόντου. Στη χώρα των προγόνων μου, στους τόπους που γεννήθηκαν, δημιούργησαν, έζησαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια οι πρόγονοι μου, ο εξισλαμισμένος απόγονος των Bakatoglou, Ερντογάν Erntogan, αποφάσισε να είμαι ανεπιθύμητος. Εκεί που έτρεξα και πότισα με τον ιδρώτα μου τη γη των προγόνων μου, εκεί που το σύμβολο του δικέφαλου αετού και των Τραπεζούντιων Αυτοκρατόρων, ο μονοκέφαλος αετός, περνούσε και σκορπούσε ρίγη συγκίνησης, τώρα είναι ανεπιθύμητο».

Και καταλήγει: «Ζητώντας την αιτία, τον λόγο, την απόφαση κλπ, δε μου δόθηκε καμία απάντηση ή εξήγηση. Μόνο να επιστρέψεις πίσω μου είπαν… τα υπόλοιπα τώρα πρέπει να τα ψάξω, μόνος μου… όλα αυτά συνέβησαν την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 περνώντας τα σύνορα από τους Κήπους του Έβρου. Όταν έλιωνα στους δρόμους του Πόντου, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ερχόταν η ώρα να με εντάξουν οι γείτονες στη μαύρη λίστα των ανεπιθύμητων. Μεγάλη τιμή να είμαι μέσα στους 3 Πόντιους Έλληνες μετά τον αείμνηστο συγγραφέα Γιώργο Ανδρεάδη 1998, Κώστα Αλεξανδριδη 2020, οι οποίοι χαρακτηριστήκαμε ως “Ανεπιθύμητοι”».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.