ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χάρης Πασβαντίδης: «Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού» το φλογερό όραμα του Δημάρχου Ελληνικού–Αργυρούπολης
Χάρης Πασβαντίδης: «Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού» το φλογερό όραμα του Δημάρχου Ελληνικού–Αργυρούπολης
(Φωτ.: infognomonpolitics.gr)
22 Ιούλ
0
Σχόλια

Χάρης Πασβαντίδης: «Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού» το φλογερό όραμα του Δημάρχου Ελληνικού–Αργυρούπολης

Ο δήμαρχος Ελληνικού–Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δεν είναι Ποντιακής καταγωγής. Γεννημένος όμως και μεγαλωμένος σε μια πόλη την Αργυρούπολη που δημιουργήθηκε από Ποντίους πρόσφυγες μετά την καταστροφή και την Γεννοκτονία και όντας δήμαρχος και μίας άλλης πόλης με τα ίδια χαρακτηριστικά, του Ελληνικού, κατέχεται από αισθήματα αγάπης και εκτίμησης προς τον Ποντιακό Ελληνισμό, και σεβασμού στην ιστορία και την προσφορά των Ποντίων τόσο στην Πόλη του όσο και γενικότερα στην πατρίδα μας. Με δική του προτροπή έγραψα το ιστορικό λεύκωμα με τίτλο «Ψυχή της πόλης μας είναι οι Μνήμες της» το οποίο εξέδωσε ο δήμος και φώτισε όλες τις πτυχές, ένδοξες και δραματικές του Ελληνισμού της Ανατολής, της άφιξης των ξεριζωμένων Ελλήνων στην περιοχή των Σουρμένων, την ίδρυση και την πορεία της πόλης.

Το μεγάλο και φλογερό όραμα του είναι τώρα η ανέγερση στο χώρο του Αεροδρομίου του «Μεγάρου του Ποντιακού Ελληνισμού», το οποίο μέσα από την λειτουργία του θα καταστεί η διαχρονική κιβωτός διάσωσης της ιστορίας, της παράδοσης, των ηθών και εθίμων, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, όλων εκείνων που συγκροτούν την πολιτισμική κληρονομιά του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα μεγαλειώδες έργο, η πραγμάτωση του οποίου πρέπει να σημάνει έναν πραγματικό συναγερμό, έναν συλλογικό ξεσηκωμό των Ποντίων όλου του κόσμου. Επιστήμονες, συγγραφείς, ιστορικοί, σύλλογοι, ομοσπονδίες, επιχειρηματίες, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, άνθρωποι με δράση και καταξίωση στον Ποντιακό χώρο, όλοι μα όλοι, οφείλουμε, τιμώντας τους προγόνους μας, να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον δήμαρχο στην προσπάθεια του.

Προσωπικά, ως άνθρωπος που δρα δεκαετίες τώρα στον Ποντιακό χώρο, εμπνεόμενος από τις αρχές και τις αξίες του, δηλώνω την στράτευση μου στο πλευρό του δημάρχου της Πόλης μου. Το Όραμα του πρέπει να γίνει κοινό όραμα του Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού. Μόνο έτσι θα πετύχουμε να ανεγείρομαι τον Παρθενώνα του Πόντου.

Χάρης Πασβαντίδης

Πηγή: infognomonpolitics.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.