ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ματαιώνετε το «Παμποντιακόν Πανοΰρ 2020 τη Θωμά'ς σα Σούρμενα»
Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ματαιώνετε το «Παμποντιακόν Πανοΰρ 2020 τη Θωμά’ς σα Σούρμενα»
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
31 Μαρ
0
Σχόλια

Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ματαιώνετε το «Παμποντιακόν Πανοΰρ 2020 τη Θωμά’ς σα Σούρμενα»

«Η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα βιώνει αυτή την περίοδο μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία απαιτεί από όλους μας υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία» με αυτά τα λόγια ξεκινάει η ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων (ΕΠΣ). «Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΈΠΣ, ακολουθώντας τις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας και έχοντας πάντα έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας, κατόπιν τηλεδιάσκεψης μεταξύ των μελών του, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020, αποφάσισε την οριστική ματαίωση του πολιτιστικού πενθημέρου του “Παμποντιακόν Πανοΰρ 2020 τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα”» συμπληρώνει.

Πρόκειται για μια απόφαση ιστορικής σημασίας, καθώς το “Παμποντιακόν Πανοΰρ σα Σούρμενα” αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας με αδιάλειπτη παρουσία εδώ και 97 χρόνια.

Μόνο ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος το 1940 κατέστη ικανός να εμποδίσει τους Πόντιους πρόσφυγες της περιοχής των Νέων Σουρμένων Αττικής, από την πραγματοποίηση του πατρογονικού τους Ταφικού Εθίμου. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς οι εγκαταστάσεις των Γερμανών στο αεροδρόμιο του Ελληνικού υπήρξαν στόχος βομβαρδισμών της συμμαχικής αεροπορίας.

«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, το ιστορικό παρόν ορθώνεται μπροστά μας δύσκολο και ζοφερό. Παρόλα αυτά χρέος όλων μας είναι να μη σβήσει η ελπίδα· ελπίδα ότι σύντομα θα μπορέσουμε να είμαστε ξανά μαζί και κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, θα διατηρήσουμε άσβεστη την παράδοσή μας και ζωντανά όλα όσα μας δίδαξε η ιστορία των προγόνων μας. Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας να ανταμώσουμε και πάλι όλοι υγιείς και πιο δυνατοί από πριν» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.