ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Μέριμνα» Μελβούρνης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ”: Δωρεές $11.000 για συμπαροίκους σε ανάγκη εν μέσω COVID-19
«Μέριμνα» Μελβούρνης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ”: Δωρεές $11.000 για συμπαροίκους σε ανάγκη εν μέσω COVID-19
(Φωτ.: neoskosmos.com)
22 Ιούλ
0
Σχόλια

«Μέριμνα» Μελβούρνης: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ”: Δωρεές $11.000 για συμπαροίκους σε ανάγκη εν μέσω COVID-19

Από τον Απρίλιο που ξεκίνησε η εκστρατεία της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας για στήριξη ομογενών σε οικονομική δυσκολία λόγω κορωνοϊού, πολλές ήταν οι οργανώσεις της παροικίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανθρωπιάς. Οι εγκαταστάσεις σωματείων και τα σπίτια των μελών τους μεταμορφώθηκαν σε σούπερμαρκετ από την πληθώρα τροφίμων και βασικών ειδών που συσσωρεύονταν και αποστέλλονταν σε νοικοκυριά. Και με τον αντίκτυπο της πανδημίας να συνεχίζει να «θερίζει», η πρόεδρος του οργανισμού Λίτσα Αθανασιάδη δεσμεύεται για τη συνέχιση της έμπρακτης συμπαράστασης σε οικογένειες και άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσπραγία και συχνά ως νεοφερμένοι στερούνται οποιασδήποτε μορφής στήριξης από κυβερνητικά επιδόματα. «Όσο υπάρχει ανάγκη, δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε τη βοήθεια της παροικίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αφορμή για την ανανεωμένη έκκληση και έκφραση ευγνωμοσύνης, οι δωρεές συνολικής αξίας $11.000 που παραδόθηκαν μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο στη «Μέριμνα».

Όπως λέει η Λίτσα Αθανασιάδη μιλώντας στον Νέο Κόσμο, πίσω από τις πρωτοβουλίες βρίσκονται δύο ομογενείς καλοί σαμαρείτες που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Την προσέγγισαν οι ίδιοι παραδίδοντας τα χρήματα και ζητώντας από τον οργανισμό να συντονίσει την κατανομή τους σε νοικοκυριά που έχουν ανάγκη. «Έχει γεμίσει η ψυχή μου συναισθήματα», περιγράφει η Λίτσα Αθανασιάδη, απευθύνοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ» τόσο στους δύο δωρητές όσο και στις οργανώσεις που έχουν συμπαραταχθεί εδώ και μήνες στην εκστρατεία. Τα λόγια ευγνωμοσύνης αφορούν αφενός την εμπιστοσύνη τους στον οργανισμό και βέβαια τις συνεισφορές τους που κάνουν πραγματική διαφορά σε οικογενειάρχες και νέους που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα. Η διανομή των χρημάτων ξεκίνησε ήδη, με οικογένειες να λαμβάνουν από $1.000 και μεμονωμένα άτομα $500 από το πακέτο. Έχοντας μάλιστα η ίδια βρεθεί σε σπίτια ομογενών παραδίδοντας δωρεές τις τελευταίες μέρες, η Λίτσα μπορεί να μιλήσει από πρώτο χέρι για την ειλικρινή ευγνωμοσύνη που εκφράζουν αλλά και για την αξιοπρέπεια που επιδεικνύουν εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν. «Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε», λέει προλαβαίνοντας να αντικρούσει οποιουσδήποτε ισχυρισμούς για ‘εκμετάλλευση καλοσύνης’.

Αναφέρει παραδείγματα από πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οικογένειες και άτομα που συνάντησε, με την επιθυμία να μην αναγραφούν λεπτομέρειες για αποφυγή στιγματισμού τους. Οι δωρεές τροφίμων είναι κάτι το βασικό, σχολιάζει, επισημαίνοντας ότι η παροικία έχει ανταποκριθεί σύσσωμη εδώ και μήνες στην εκστρατεία. Όμως δεν είναι πανάκεια, με το ενοίκιο, τα έξοδα του σχολείου για τα παιδιά και τους λογαριασμούς να «τρέχουν» επιτείνοντας την οικονομική δυσπραγία συμπαροίκων που επλήγησαν βαριά από την πανδημία λόγω απώλειας εργασίας ανάμεσα σε άλλους λόγους. Γι’ αυτό, συνεχίζει η Λίτσα Αθανασιάδη, το καθετί που μπορεί να συνεισφέρει κάποιος χρηματικά μπορεί να βοηθήσει, δίνοντας μάλιστα και τη δύναμη και την αξιοπρέπεια της επιλογής σε οικογένειες να κρίνουν πώς θα τα αξιοποιήσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους. Σε κάθε περίπτωση, οι δωρεές τροφίμων και μη αναλώσιμων εξακολουθούν, με τη «Μέριμνα» να συνεργάζεται πλέον για τη διανομή των βασικών ειδών με τα γραφεία της Α΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης στην Ιερά Μονή «Άξιον Εστί» και τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη κ Βασιλόπουλο Ευμένειο. «Η Μέριμνα ευχαριστεί επίσης όλα τα σωματεία που έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να βοηθούν στις προσπάθειες συγκέντρωσης και διανομής», τονίζει η κ. Αθανασιάδη.

*Για περισσότερες πληροφορίες και δωρεές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Μέριμνας, Πέννυ Τσομπανόπουλος στο 0409850109.

Πηγή: neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.