ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι πόντιοι ομογενείς στέκονται στο πλευρό των Ελλήνων της Μελβούρνης που έχουν ανάγκη!
Οι πόντιοι ομογενείς στέκονται στο πλευρό των Ελλήνων της Μελβούρνης που έχουν ανάγκη!
Κυρίες της «Μέριμνας» ετοιμάζουν κουλουράκια για να τα μοιράσουν σε ομογενείς (φωτ.: Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας)
11 Απρ
0
Σχόλια

Οι πόντιοι ομογενείς στέκονται στο πλευρό των Ελλήνων της Μελβούρνης που έχουν ανάγκη!

Η έκκληση του Νέου Κόσμου να στηρίξουμε τους νεοφερμένους ομογενείς μας που βρίσκονται στο… έλεος του Θεού, λόγω κορονοϊού βρίσκει απήχηση στις τάξεις της παροικίας. Μετά την πρωτοβουλία τεσσάρων ομογενών να συγκεντρώνουν τρόφιμα για οικογένειες συμπαροίκων που έχουν ανάγκη —και για την oποία γράψαμε αναλυτικά στην έκδοση της Πέμπτης— με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι άλλοι τέσσερις ομογενειακοί φορείς πήραν μια ανάλογη αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Πρόκειται για την Κεντρική Ένωση Ποντίων «Ποντιακή Εστία», την Μέριμνα Ποντίων Κυρίων, την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και την Παλλακωνική Αδελφότητα «Ο Λεωνίδας».

Η κυρία Λίτσα Αθανασιάδη από τη «Μέριμνα», επανέλαβε τον λόγο ύπαρξης της οργάνωσής της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς που γνωρίζουμε από αγωνία και πόνο, εμείς που μάθαμε να δυναμώνουμε από τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στις δύσκολες ώρες που περνούν οι συμπατριώτες μας». Και έτσι διαβάζοντας στον Νέο Κόσμο και ακούγοντας την εκπομπή του Πλ. Δανεζάκη και του Σωτ. Σωτηρόπουλου συγκινήθηκε και ξεκίνησε την πρωτοβουλία για να βοηθηθούν ομογενείς μας.

Με τη σειρά του, ο Αντώνης Τσουρδαλάκης πρόσθεσε: «Διαβάσαμε στον Νέο Κόσμο για το δράμα συμπατριωτών μας και είπαμε κι εμείς να βοηθήσουμε». Όπως μας εξήγησε οι φορείς συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη καθαριότητας για το σπίτι. «Ήδη έχουμε έναν κατάλογο αρκετών οικογενειών της παροικίας στις οποίες θα μοιραστούν τα τρόφιμα αυτά» μας είπε. Τόσο ο Τσουρδαλάκης όσο και η Αθανασιάδη, τόνισαν πως αποκλειστικός στόχος τους είναι να βοηθηθούν οι ομογενείς. «Αν θέλουν και άλλοι φορείς ή ομογενείς να βοηθήσουν είμαστε στη διάθεσή τους. Μπορούν να έρθουν κι αυτοί και να ενταχθούν στην ομάδα μας».

Τα κουλουράκια που ετοίμασαν οι κυρίες της «Μέριμνας» (φωτ.: Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας)

Το σπίτι της Λίτσας Αθανασιάδη έχει μετατραπεί σε super-market. Εκεί συγκεντρώνονται τα διάφορα είδη και τοποθετούνται σε κιβώτια ενώ άλλες κυρίες ψήνουν κουλουράκια για να τα μοιράσουν σε ομογενείς. Όσες οργανώσεις ή συμπάροικοι μπορούν να βοηθήσουν παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν στην Λ. Αθανασιάδη (0421 804 968) και στον Α. Τσουρδαλάκη (0419 856 736). Στον ίδιο αριθμό μπορούν να τηλεφωνήσουν και όσοι ομογενείς χρειάζονται βοήθεια. Δίνονται μόνο τρόφιμα και διάφορα οικιακά είδη υπό πλήρη εχεμύθεια.

Πηγή: neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.