ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι Πόντιοι της Μελβούρνης ανέβηκαν τα χίλια σκαλοπάτια της μνήμης
Οι Πόντιοι της Μελβούρνης ανέβηκαν τα χίλια σκαλοπάτια της μνήμης
(Φωτ.: neoskosmos.com)
28 Μάι
0
Σχόλια

Οι Πόντιοι της Μελβούρνης ανέβηκαν τα χίλια σκαλοπάτια της μνήμης

Με σύνθημα «Ανεβαίνω για την μνήμη — Ανεβαίνω για τη ζωή» πολυάριθμοι ομογενείς ανταποκρίθηκαν στην πρωτότυπη πρωτοβουλία του χορευτικού τμήματος της Κεντρικής Ένωσης Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Ποντιακή Εστία» και έκαναν τον περίπατο μνήμης στο μονοπάτι Kokoda (Kokoda Track Memorial Walk) που περιλαμβάνει και τα 1.000 σκαλοπάτια που δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1900.

Μάλιστα το 1998 οι βετεράνοι της Βικτώριας από την εκστρατεία της Kokoda υιοθέτησαν την περιοχή σε ανάμνηση του μονοπατιού στην Παπούα Νέα Γουινέα όπου έχασαν τη ζωή τους οι Αυστραλοί στρατιώτες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα σκαλοπάτια αναπαριστούν τη «Χρυσή Σκάλα» (Golden Staircase) που είναι η ονομασία που έδωσαν οι Αυστραλοί στρατιώτες στα 2.000 σκαλοπάτια που κατασκεύασαν οι Αυστραλοί μηχανικοί του στρατού στη διαδρομή μεταξύ Uberi και Imita Ridge.

Την Κυριακή πολλοί ομογενείς συναντήθηκαν στο ίδιο μέρος για να βαδίσουν τα 3 χιλιόμετρα της μνήμης για τα 100 χρόνια από τότε που η ιστορία μας έγραφε με το αίμα των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας τη μελανότερη ίσως σελίδα της.

Πηγή: neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.