ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ράγισαν καρδιές στην πρεμιέρα του «ΝΟΣΤΟΣ, ρίζα μ’ και κλαδί μ´» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Ράγισαν καρδιές στην πρεμιέρα του «ΝΟΣΤΟΣ, ρίζα μ’ και κλαδί μ´» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
(Φωτ.: Παύλος Νικολαΐδης)
05 Ιούλ
0
Σχόλια

Ράγισαν καρδιές στην πρεμιέρα του «ΝΟΣΤΟΣ, ρίζα μ’ και κλαδί μ´» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Κυριολεκτικά ράγισαν καρδιές στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης, ιστορικής αναδρομής για την ακρίβεια, «ΝΟΣΤΟΣ, ρίζα μ’ και κλαδί μ´» του Δημήτρη Πιπερίδη. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία χάρη στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς που διοργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο την παράσταση, για την οποία άνοιξε τις πόρτες του μετά από πολλά χρόνια το «Παλατάκι Κυβερνείο».

Από το κοινό δεν θα μπορούσε να λείπει η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια από τους συντελεστές ο «Νόστος». Από την διακόσμηση, την ενδυμασία, τα χτενίσματα, το μακιγιάζ που παρέπεμπαν όλα σε εκείνη την εποχή μέχρι και τις αντίστοιχες γεύσεις που πρόσφερε ο Θεόφιλος Γεωργιάδης προς όλους τους θεατές που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση. Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης θέλοντας να τιμήσει τους προγόνους του, παρέθεσε «αντίδωρο» προς όλους τους θεατές, δηλαδή ποντιακά εδέσματα από το Ραγιάν, ως μνημόσυνο χάρη των 101 ετών που συμπληρώθηκαν από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι συντελεστές της παράστασης
Ηθοποιοί: Τάκης Βαμβακίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Μάγδα Πένσου και Έλενα Νεανίδη / Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος / Κοστούμια: Μαρία Μαγγίρα / Σκηνικά:Νίκος Κασαπάκης / Ήχος-Φωτισμός: Γιάννης Καπράρας / Προβολή-Επικοινωνία: Ντόρα Χάλαρη / Ιστορικός σύμβουλος: Κώστας Φωτιάδης / Τραγούδι έναρξης: Σταύρος Παζαρέντζης (μουσική), Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου (στίχοι), Κωσταντίνος Τσαχουρίδης (ερμηνεία) / Creative director: Μιχάλης Μηνακούλης / Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάκης Βαμβακίδης

Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr.

Πηγή: oraiokastro24.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.