ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΗΠΑ: Επιγραφή με μήνυμα κατά της γενοκτονίας κρέμασαν σε άγαλμα του Κεμάλ
ΗΠΑ: Επιγραφή με μήνυμα κατά της γενοκτονίας κρέμασαν σε άγαλμα του Κεμάλ
(Φωτ.: Greek Genocide Resource Center)
03 Ιούλ
0
Σχόλια

ΗΠΑ: Επιγραφή με μήνυμα κατά της γενοκτονίας κρέμασαν σε άγαλμα του Κεμάλ

Παρέμβαση στο άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ μπροστά από την οικία του Τούρκου πρόξενου στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, άγνωστος άντρας βρέθηκε στο χώρο του αγάλματος και τοποθέτησε πάνω του μια επιγραφή που ανέφερε «Ναι, είμαι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η ακριβής ταυτότητα του «δράστη» δεν έγινε γνωστή, ωστόσο σύμφωνα με την αναφορά της σελίδας «Greek Genocide Resource Center» που ανέδειξε το θέμα, την επιγραφή τοποθέτησε «κάποιος του οποίου η διευρυμένη οικογένεια χάθηκε στη Σμύρνη το 1922 και ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία εναντίον ενός ηγέτη που ευθύνεται για τη γενοκτονία».

Οι Τούρκοι, πάντως, αντιμετώπισαν σαν «επίθεση» το συγκεκριμένο συμβάν, μπροστά από την οικία του πρέσβη τους, και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, έχουν ξεκινήσει «έρευνα για τους ένοχους αυτή της αποτρόπαιας πράξης».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.