ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | H ΠΟΕ αντιδρά για την δωρεάν διάθεση της βιογραφίας του Κεμάλ από το «Πρώτο Θέμα»
H ΠΟΕ αντιδρά για την δωρεάν διάθεση της βιογραφίας του Κεμάλ από το «Πρώτο Θέμα»
(Φωτ.: lifo.gr)
11 Φεβ
0
Σχόλια

H ΠΟΕ αντιδρά για την δωρεάν διάθεση της βιογραφίας του Κεμάλ από το «Πρώτο Θέμα»

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ – Ο Πατέρας των Τούρκων, στην κυριακάτικη εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

«Μόλις συμπληρώθηκαν τα 100 χρόνια από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και κάποιοι προκρίνουν την ”αντικειμενικότητα” και την ”ψύχραιμη ματιά” σε μια δεύτερη ανάγνωση της Ιστορίας» τονίζει η ΠΟΕ.

Εκφράζοντας τα ανάμικτα συναισθήματα που προκάλεσε αυτή η πρωτοβουλία και αφού επισημαίνει αρχικά ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα του ερευνητικού έργου του συγγραφέα ούτε, πολύ περισσότερο, το δικαίωμα της εφημερίδας να εκδίδει και να προβάλλει αυτό που θέλει», στη συνέχεια θέτει ένα εύλογο ερώτημα: «Θα εξυπηρετούσε και ποιον η αναζωπύρωση μιας συζήτησης γύρω από την προσωπικότητα του Μουσταφά Κεμάλ; Θα βοηθούσε και ποιον η κατάθεση μιας “αντικειμενικής” αναφοράς στις ημέρες και τα έργα του; Το γεγονός ότι το βιβλίο προσφέρεται δωρεάν στους αναγνώστες, κάτι που ακυρώνει κάθε εμπόδιο για την απόκτηση του, που στοχεύει και ποιον βοηθάει;».

Εξάλλου, προστίθεται στην ανακοίνωση «για τους Έλληνες απανταχού της οικουμένης και κυρίως για τους προσφυγικής καταγωγής, ο Μουσταφά Κεμάλ είναι συνώνυμο του δυνάστη, του εγκληματία, του γενοκτόνου. Όποιο κι αν ήταν το όραμα του, όσο καλά κι αν θεωρείται ότι το υλοποίησε, η ιστορική αλήθεια είναι ότι το θεμελίωσε και το έκτισε πάνω στα εκατοντάδες κατακρεουργημένα πτώματα αθώων και ανυποψίαστων Χριστιανών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων. Με αιματοβαμμένα χέρια υπέγραψε την ίδρυση της Τουρκικής “Δημοκρατίας”. Απ’ όλα τα προσωνύμια που του έχουν αποδοθεί, το πλέον ταιριαστό είναι το “Πατέρας του Ναζισμού και του Χίτλερ”».

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.